Saponia i Kandit su distribuciju svojih brandova za tržišta Srbije i Slovenije od iduće godine povjerili vodećem regionalnom distributeru

Zagreb, 16. prosinca 2019. – S krajem godine vodeći regionalni proizvođač deterdženata Saponia i konditorska industrija Kandit s Atlantic Grupom su potpisali ugovor kojim se osigurava rast poslovanja u 2020. Dvije tvrtke su distribuciju svojih brendova za tržišta Srbije i Slovenije od početka siječnja iduće godine povjerili Atlantic Grupi, kao vodećem regionalnom distributeru roba široke potrošnje. Ovaj ugovor označava početak suradnje triju renomiranih kompanija, a očekivani promet na godišnjoj razini iznosi više od 100 milijuna kuna.

„U želji da napravimo dodatan iskorak s našim brendovima, približavajući ih još više potrošačima, odlučili smo se za pouzdanog partnera s dokazanim rezultatima. Sigurni smo da će vrijednost Atlanticove distribucije, uz nastavak svake potrebne podrške našeg sustava Saponijinim i Kanditovim brendovima, omogućiti očekivani iskorak u Sloveniji i Srbiji, gdje lansiramo naše partnerstvo”, komentirala je suradnju Predsjednica Uprave Saponije Dajana Mrčela.

„Srbija i Slovenija za nas su dva iznimno važna tržišta, a u organizaciji distribucije nose i pridjev strateška. Uvođenjem Kanditove Rum pločice, Faksa, Ornela i drugih jakih regionalnih lidera iz Saponije u portfelj Atlanticove distribucije dodatno jačamo našu ponudu na ovim tržištima, gdje smo već snažno prisutni s asortimanom uglednih svjetskih kompanija kao što su Red Bull, Ferrero, Unilever ili Rauch, te vlastitim brendovima koji predvode u svojim kategorijama poput Grand kafe, Barcaffe-a, Argete, Cedevite ili Smokija”, rekao je potpredsjednik Atlantic Grupe za Distribuciju Srećko Nakić.

Atlantic Grupa gotovo tri desetljeća razvija distribucijsko poslovanje u skladu s najboljim svjetskim praksama u industriji te potrebama lokalnih tržišta i kompanija. Partnerstvo sa Saponijom i Kanditom, nakon odličnih rezultata ostvarenih širenjem distribucijskog portfelja u regiji u 2018. godini, još jednom potvrđuje kontinuirani fokus na razvoj distribucije kao važne poluge razvoja ukupnog poslovanja.

Saponia i Kandit svoju odličnu poziciju na tržištu zahvaljuju kontinuiranim ulaganjima u razvoj brendova, ali i dugogodišnjoj tradiciji. Saponia sa 125 i Kandit sa 100 godina tradicije predstavljaju važne stupove unutar svojih industrijskih grana u Hrvatskoj te se kontinuirano potvrđuju i na tržištima regije. S novim distributerom sada očekuju i dodatni rast zastupljenosti i prometa u Srbiji i Sloveniji.