Zagreb, 9. tudenoga 2022. (GIA) – Udruga Glas poduzetnika u partnerskoj suradnji s Hrvatskim centrom za potresno inženjerstvo osvojila je Priznanje za PMI Projekt 2021. godine za projekt Centar novog života. Prošlo je gotovo dvije godine od razornog potresa koji je zadesio Petrinju i okolna područja. Udruga Glas poduzetnika prva je uočila problem poduzetnika u porušenom gradu i zajedno s Hrvatskim Centrom za Potresno Inženjerstvo ponudila rješenje obnove poduzetničke scene u Petrinji. Rezultati su vrlo brzo postali vidljivi, a na nekad praznoj ledini nastao je poduzetnički centar s preko 2.200 kvadrata zatvorenog prostora u kojem je svoje mjesto od otvaranja pronašlo skoro 70 petrinjskih poduzetnika koji su ostali bez svojih lokala i gotovo 250 njihovih zaposlenika.

“Centar novog života” predstavlja vrlo važan projekt za UGP. Radi se o stambeno-poslovnom kontejnerskom centru. UGP je darovao projektnu dokumentaciju Gradu Petrinji, kao i bezbrojne volonterske sate naših članova, a donirao je 20-ak kontejnera za poslovne prostore poduzetnika.

Ovim putem udruga Glas poduzetnika želi se zahvaliti svim donatorima i vrijednim volonterima koji su omogućili da ideja Centra novog života postane stvarnost – ovo priznanje pripada njima. Obećavamo još mnogo ovakvih „gerila projekata“ kojima nastojimo poboljšati kvalitetu života i statusa poduzetnika.

“Petrinja koja je bila ranjena od potresa pronašla je oslonac u UGP-u kako bi mogla što prije stati na svoje noge. Javni i privatni sektor MOGU i MORAJU stupati rame uz rame u nove pobjede za Hrvatsku 2.0.” – izjavio je Krunoslav Komesar iz Hrvatskog Centra Potresnog Inženjerstva.

“Udruga glasa poduzetnika pokazala je i u vrijeme korone da ima znanja, volje i energije za pronalazak rješenja. Zahvaljujući hrabrosti i viziji male grupe volontera, ovaj projekt kojeg zovemo “gerila projekt” omogućio je poduzetnicima čiji su radni

prostori  stradali u potresu da nesmetano nastave obavljati svoje poslove od kojih žive kako oni tako i njihovi zaposleni.” – izjavio je Danko Bačelić, glavni koordinator UGP-a za Petrinju.

Objavljeno 9. studenoga 2022. Sva prava pridržana ©poslovniFM