Zagreb, 6. listopada 2021. (GIA) – Predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas, na ovogodišnjem općem sastanku Europskog udruženja malih poduzetnika (ESBA) postao je novi potpredsjednik Odbora ESBA-e, koja predstavlja interese više od milijuna malih poduzetnika Europe.

“Čestitam gospodinu Hrvoju Bujasu, predsjedniku udruge Glas poduzetnika, na izboru na mjesto potpredsjednika Odbora Europskog udruženja malih poduzetnika (ESBA), koji se održao na ESBA-inom godišnjem sastanku. Hrvoje i njegove kolege u Hrvatskoj u vrlo su kratkom vremenskom razdoblju izgradili snažan glas za mikro i male poduzetnike kojima je to bilo neophodno u ovim izazovnim vremenima. Činjenica da je Udruzi pristupilo gotovo 18.000 dobrovoljnih članova dokazuje da postoji velika potreba za neovisnim borcima za malo poduzetništvo. Radujem se skorom posjetu Hrvatskoj sa svojim kolegama gdje ćemo imati priliku upoznati Hrvoja i njegov tim osobno.” – izjavio je David Caro, predsjednik ESBA-e.

Iz UGP-a pak ističu kako je odluka o sudjelovanju hrvatskog predstavnika u Odboru ESBA od velike važnosti i za sve poduzetnike u Hrvatskoj, ali i u Europi, gdje će se zajedno s partnerima još angažiranije nastaviti boriti za pravednije zakone i povoljnije prilike za sve europske poduzetnike.

ESBA je u UGP-u prepoznala temelje i vrijednosti udruge, ali i iskustvo Hrvoja Bujasa, koji će sigurno s najvećom posvećenošću predstavljati interese svih poduzetnika, boriti se za ekonomski oporavak cijeloga društva, rješavati probleme i potrebe s kojima će se susretati hrvatski poduzetnici te nastaviti s gradnjom temelja za Hrvatsku 2.0, te svoju viziju i razmišljanje podijeliti s ostatkom Europe, navode iz UGP-a.

UGP je udruga koja teži modernoj Europi, konkurentnoj na svjetskom nivou u kontekstu digitalizacije, razvoja zelenih ekonomija, start-up tvrtki, smanjivanja nameta i regulacija poduzetnicima u svim gospodarskih sektorima. S velikim veseljem stoga pozdravljamo ovo produbljenje partnerskog odnosa s ESBA-om i nadamo se da ćemo zajedno nastaviti put prema EU koja je lider u svijetu kako u ekonomskom, tako i u svim drugim pogledima, u korist svih europskih poduzetnika i građana.

Autor: Darko Buković Izvor i foto: UGP

Objavljeno 6. listopada 2021. Sva prava pridržana ©poslovniFM