Zagreb, 16. ožujka 2022. (GIA) – Ovoga četvrtka, 17. ožujka, saznat ćemo kome će od 44 prijavljenih poduzetnika iz 28 tvrtki pripasti prestižna titula hrvatskog EY Poduzetnika godine na ovogodišnjem, sedmom izdanju izbora u kojem je do sada sudjelovalo preko 210 poduzetnika iz 165 uspješnih kompanija iz svih krajeva Hrvatske. Pobjednik će Hrvatsku predstavljati na svjetskoj završnici koja će se i ove godine održati u Monacu.

Nanobit, Tehnix, Žito, Rimac Automobili, Infobip i Algebra dosadašnji su nositelji nagrade EY Poduzetnika godine i predvodnici uspješnih poduzetničkih priča u Hrvatskoj. Kandidati za ovogodišnju titulu EY Poduzetnika godine svojim radom doprinose razvoju gospodarstva poslujući u različitim sektorima, od kozmetičke, prehrambene i IT industrije preko znanosti, medicine i arhitekture pa sve do trgovine i marketinga, svakodnevno idu korak dalje i razvijaju svoje poslovanje. Dolaze iz 16 gradova i općina te uspješno posluju u sedam različitih industrija, a o njihovoj snazi i značaju za domaće gospodarstvo najbolje govori podatak da su u trenutku prijave zapošljavali 2.600 ljudi i zajedno generirali prihod od 2,4 milijarde kuna.

Programu EY Poduzetnik godine koji se održava u više od 60 zemalja diljem svijeta, hrvatski su se poduzetnici pridružili 2014. godine, a od tada je izbor jedinstvena prilika za slavlje poslovnih uspjeha koji jačaju cjelokupnu poduzetničku klimu u Hrvatskoj i grade bolje poslovno okruženje.

Prijašnji pobjednici u neovisnom stručnom žiriju

O pobjedniku sedmog izdanja na temelju globalnih kriterija odlučuje žiri kojem je na čelu od samog početka održavanja izbora predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi. Uz njega su u žiriju i uspješni hrvatski poduzetnici Nenad Bakić i Saša Cvetojević, kao i dosadašnji dobitnici nagrade EY Poduzetnik godine, Alan Sumina, Đuro Horvat, Marko Pipunić, Mate Rimac, Silvio Kutić i Hrvoje Josip Balen.

Put na svjetsku završnicu

Pobjednik hrvatskog izbora za EY Poduzetnika godine imat će priliku stati rame uz rame najboljim svjetskim poduzetnicima te predstavljati Hrvatsku u Monacu na izboru za EY Svjetskog poduzetnika godine i pokazati potencijal hrvatskog poduzetništva.

Generalni sponzor ovogodišnjeg EY Poduzetnika godine je Erste banka, a sponzori su još i Interkapital, Wiener osiguranje Vienna Insurance Group, PPD Croatia te Vina Laguna. Program se održava pod pokroviteljstvom AmCham-a, Hrvatske udruge poslodavaca i HAMAG-BICRO-a. Izravan prijenos svečanog proglašenja ovogodišnjeg pobjednika u četvrtak možete pratiti na Drugom programu HRT-a od 20:05 sati.

Izvor i foto: Millenium promocija

Objavljeno 16. ožujka 2022. Sva prava pridržana ©poslovniFM