Zagreb / Makarska, 5. studenoga 2020. (Pevex) – Prvi hrvatski trgovački lanac PEVEX, kao svoj zadnji veliki potez u 2020. godini, odabrao je preseljenje prodajnog centra u Makarskoj.

PEVEX sa sadašnje lokacije u zapadnom dijelu Makarske seli na adresu Vrgorački put broj 1, u zgradu gdje je do sada bio Velpro.

Nakon velikih sniženja prilikom rasprodaje robe u starom centru kupce će sniženja dočekati i u novom centru, o čemu će biti i službeno informirani letkom na otvaranju.

„Ovim preseljenjem osigurat će se bolji uvjeti rada za naše vrijedne zaposlenike, a kupcima će postati još pristupačnija kupnja i odabir između 50.000 proizvoda koje imamo u ponudi diljem Hrvatske pa tako i u Makarskoj. Ovaj događaj je jako bitan za nas i pozivamo sve stanovnike Makarske, Imotskog, Baške Vode, Brela i svih okolnih mjesta da nam se pridruže prilikom otvaranja novog prodajnog centra u koji selimo poslovanje.“, poručio je predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević.

Otvaranje će se održati uz najviše higijenske mjere, obavezne maske i poštivanje socijalne distance koju će nadgledati dodatne zaštitarske službe, no uz prigodna iznenađenja za svakog kupca.

Mjesto sigurne kupnje

Podsjetimo, PEVEX je prvi trgovački lanac koji je na području Europske unije kao mjeru zaštite kupaca i zaposlenika uveo u sve svoje prodajne centre – termalne kamere, visokotehnološki stupanj zaštite koji će se postaviti i na ulazu u novi prodajni centar u Makarskoj.

Svima koji ulaze u prodajni centar sustav mjeri temperaturu tijela, a ako je ona povišena kupca se diskretno obavijesti o tome te ga se dodatno zaštiti zaštitnom opremom, maskom i rukavicama uz još jedno dezinficiranje ruku.

PEVEX je kao jednu od zadnjih zaštitnih mjera, za sve svoje prodajne centre, uveo i zamagljivače koji pretvaraju higijensko sredstvo u aerosol, čime se omogućava bolji prodor u sve dijelove prostora. Nakon testiranja različitih proizvoda, u studenom je nabavljen dezinficijens koji je 100 posto biorazgradiv te koji ne sadrži otrovne tvari pa ga mogu koristiti svi djelatnici i to bez posebne zaštitne opreme.

Veći prodajni centar s više zaposlenih

Uz značajnije bolju lokaciju, novi prodajni centar u Makarskoj prostirat će se na 5.007 m2, što je čak za 1.000 m2 više nego što je imao stari. Također, zaposliti će se 5 novih djelatnika, tako da će ih ukupno biti 40. No budući da se novi centar otvara u vremenu van turističke sezone, postoji mogućnost dodatnog zapošljavanja novih djelatnika pred ljeto 2021. godine.

PEVEX kao prvi hrvatski trgovački lanac ima 26 prodajnih centara diljem Hrvatske, a sva svoja predviđena ulaganja za 2020. godinu je izvršio unatoč koronakrizi.

Preseljenjem prodajnog centra na novu, atraktivniju lokaciju završava se investicijski ciklus tvrtke za 2020. godinu.

PEVEX trenutno ima oko 2.000 zaposlenika, a za 2019., kao i prethodno za 2018. godinu stekao je bonitetni certifikat AAA, koji označuje top hrvatske tvrtke s visokom razinom poslovanja i predviđa sigurnost rada u idućih dvanaest mjeseci.