Zagreb, 16. veljače 2022. (GIA) – – Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić danas je  u sklopu akcije Za naše male genijalce Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića iz Siska te Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića iz Petrinje predao na korištenje ukupno devet novih računala. U aktualnom ciklusu akcije, do kraja će veljače 34 osnovne škole diljem Hrvatske dobiti ukupno 100 novih računala.

Akcijom Za naše male genijalce HEP od 2015. godine daruje osnovne škole novom računalnom opremom i na taj način pridonosi razvoju računalne i informacijske pismenosti u Republici Hrvatskoj. Zajedno s aktualnom dodjelom, HEP je do sada u sklopu akcije Za naše male genijalce osigurao čak 550 novih računala za učenike u 164 osnovnih škola širom Hrvatske. Ukupna vrijednost darovane informatičke opreme iznosi 2,3 milijuna kuna.

 „ Sretni smo što su se među 34 škole u aktualnom ciklusu našle i osnovne škole iz Petrinje i Siska. Zato smo upravo ovdje odlučili održati središnji događaj uručenja donacije u ovom ciklusu. Time još jednom želimo poslati iskrenu poruku podrške i solidarnosti HEP-a i Hrvatske s našim sugrađanima na potresom pogođenim područjima. Ovo je samo mali dio naših aktivnosti u tom smislu. Do sada smo građanima otpisali  više od 80 milijuna kuna potraživanja za struju i grijanje, a u obnovu elektroenergetske mreže uložili smo više od 150 milijuna kuna“, izjavio je Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d.

Na natječaju provedenom krajem prošle godine, izabrane su škole koje imaju velik broj učenika po računalu, odnosno neadekvatnu i dotrajalu računalnu opremu, a čiji su učenici na kreativan i originalan način snimili video radove u kojima su objasnili zašto su im potrebna nova računala te predstavili kvalitete svoje škole i posebnosti kraja iz kojega dolaze. Pobjednički video uradci mogu se pogledati na poveznici: https://genijalci.hep.hr/.

Izvor i foto: HEP dd

Objavljeno 16. veljače 2022. Sva prava pridržana PoslovniFM.