Zagreb, 15. ožujka 2022. (GIA) – Petu godinu zaredom održana je UNICEF-ova CSR akademija „Djeca su naš najvažniji posao“. Ovaj jedinstveni edukativni program o uključivanju dječjih prava u svakodnevno poslovanje i upravljanje i ove je godine okupio više od 30 polaznika i polaznica iz javnog i poslovnog sektora u Hrvatskoj, iz poduzeća i organizacija Adria Media Zagreb, Telemach Hrvatska, Privredna banka Zagreb, Hrvatska gospodarska komora, Ernst & Young Savjetovanje, Nova TV, Addiko Bank Sarajevo, Zagorska razvojna agencija, HUB TOUR Croatia – Hrvatska Tourism, Addiko Bank, Holcim Hrvatska,Fortenova grupa, Lekcio , Medijski mali servisi, Bina-Istra , Raiffeisenbank Austria , Enigma Studio , Komunalac , Aminess , INA , Priredba Studio i Uniqa osiguranje.

Polaznici su kroz četiri online radionice pod vodstvom stručnjaka za društveno odgovorno poslovanje i održivi razvoj doznali zašto je važno da poslovanje njihovih poduzeća poštuje i promiče prava djece, kako prepoznati i unaprijediti utjecaje poslovanja na djecu te mjeriti napredak i izvještavati o dječjim pravima.

„Kroz CSR akademiju saznali smo da su djeca ključni dionici mnogih područja poslovanja. Radi se o korisnoj edukaciji i odličnom stručnom timu koji stoji na raspolaganju polaznicima čitavo vrijeme trajanja edukacije pa čak i nakon njenog završetka. Posebno me se dojmila spoznaja koliko je ovo opsežna i zahtjevna tema i koliko još možemo i moramo učiti o pravima djece“, izjavila je Darija Anić, glavna koordinatorica za CSR i interne komunikacije, Odjel Ljudski resursi i organizacija, PBZ.

„UNICEF-ova CSR akademija već petu godinu zaredom okuplja veliki broj polaznika iz poslovnog sektora, iz čega je vidljivo kako je edukacija za održivo poslovanje koje integrira dječja prava korisna i potrebna različitim profilima poduzeća i sektora. Veseli nas što sve veći broj kompanija prepoznaje djecu kao ključne dionike poduzeća i UNICEF kao organizaciju koja im pomaže da poslovnim rezultatima pridruže dodatnu vrijednost i tako se približe svjetskim standardima suvremenog poslovanja koji sve više brinu o održivom razvoju, ljudskim i dječjim pravima“, istaknula je Lidija Gamulin, voditeljica Odjela za partnerstva u Uredu UNICEF-a za Hrvatsku.

CSR akademiju provodi UNICEF u suradnji s partnerima od 2017. godine. Sudjelovanje na radionicama ne naplaćuje se, a više informacija o edukaciji i prijavama možete potražiti na UNICEF-ovoj internetskoj stranici –  https://www.unicef.org/croatia/tvrtke-i-prava-djece.

Izvor i foto: Unicef