Zagreb, 28. srpnja 2021. (AdScanner) – Tvrtka AdScanner privukla je dodatan kapital koji će biti usmjeren za širenje na globalnom tržištu. Naime, nakon uspješnog 1. kvartala 2021. godine, u kojem su ostvareni prihodi nadišli cjelokupne ostvarene prihode za 2020. godinu, South Central Ventures kao postojeći ulagač zajedno s dva međunarodna ulagača – J&T Ventures i Laughing Tuna GmbH, prepoznali su sav potencijal jedinstvenog big data rješenja za novu generaciju TV business modela i odlučili su dodatno ubrzati rast.

Kapital AdScannera će se ovim investicijskim ciklusom s postojećih 19 milijuna kuna povećati na gotovo 37 milijuna kuna. Velik je to korak unaprijed u širenju dosega na ključna europska tržišta i jačanju razvojnih mogućnosti. Nova investicijska injekcija uslijedila je nakon što je jedan od najpoznatijih ulagača u regiji – South Central Ventures, uvrstio AdScanner u svoj probrani krug tvrtki na koje »treba obratiti pažnju«.

AdScanner mijenja način na koji funkcionira TV ekosustav. Naša TV DMP rješenja omogućuju svim sudionicima – od medijskih agencija, oglašivača, TV kuća do telekom operatera – da što učinkovitije i što brže kapitaliziraju svoje podatke. Prepoznaju to i investitori koji u AdScannerovom data-driven pristupu vide budućnost. Ovom smo investicijom svakako na korak bliže širenju u druge europske zemlje – istaknuo je Marin Ćurković, CEO i suosnivač AdScannera.

Sretni smo što smo AdScanner postaje dio našeg portfelja. Od prvog sastanka bili smo vrlo uzbuđeni zbog Adscannera, njihove tehnologije i stupnja razvoja. Iskusni tim s dubokim tržišnim uvidima i sposobnostima da stvaraju nove trendove, samo nam jača uvjerenje u budući uspjeh ovog partnerstva – rekla je Zuzana Ondrejová, Investment Manager u J&T Ventures.

Iznimno smo uzbuđeni što su nam se u AdScanneru pridružili novi investitori. Ova investicijska runda potvrđuje naš dosadašnji zajednički napor i donosi prijeko potrebno »gorivo« za ubrzani rast u narednim godinama – rekao je Jure Mikuž , Managing Partner u South Central Ventures.

Razvojem metoda i načina korištenja podataka na TV-u definitivno je budućnost, a AdScanner su svojim pristupom, tehnologijom i talentom već su dokazali da će igrati ključnu ulogu u podizanju ove teme na potpuno novu razinu. – rekao je Matthias von Bechtolsheim iz Laughing Tuna GmbH.

O AdScanneru:
AdScanner je marketinški startup koji pruža big data rješenja za novu generaciju TV business modela i trenutno zapošljava preko 50 stručnjaka u tri države. Na AdTech sceni je aktivan od 2012. godine, a trenutno je prisutan na hrvatskom, austrijskom, njemačkom, bugarskom i srpskom tržištu. Razvio je jedinstven algoritam za automatsko prepoznavanje video sadržaja koji je promijenio poimanje brzine i preciznosti u AdTech svijetu. Dodatno, AdScanner vlastitom Rapid Data Vectoring tehnologijom prikuplja i integrira
napredne podatke o gledanosti na različitim TV platformama. Pratite AdScanner na twitter.com/adscannerdata, medium.com/adscanner te adscanner.tv.