Novska, 12. studenoga 2020.Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte, i Marin Piletić, gradonačelnik Novske, potpisali su ugovor o zamjeni dviju nekretnina. Grad Novska ugovorom dobiva etažni dio nekretnine na Trgu Luke Ilića Oriovčanina 9, ukupne površine 181,26 m² i pripadajući dio zemljišta iza zgrade, a Hrvatska pošta u zamjenu dobiva poslovni prostor u prizemlju zgrade u Novskoj, Ulica kralja Tomislava 4, površine 189,36 m². Kako je vrijednost gradske nekretnine veća, Hrvatska pošta doplatit će iznos od 155.400,00 kn.

Poštanski ured će se sa stare lokacije preseliti u nove prostorije u Ulici kralja Tomislava 4. Danas su poštanski uredi središta za usluge u mnogim mjestima u Hrvatskoj jer nude brojne poštanske, financijske i maloprodajne usluge. Razvojna Strategija Pošta2022. pridaje veliku važnost razvoju temeljnog poslovanja te Hrvatska pošta provodi velik investicijski ciklus. Ulaganje u temeljno poslovanje snažno pomaže Hrvatskoj pošti u ostvarenju misije – biti građanima na usluzi.

Grad Novska će prostore na Trgu Luke Ilića Oriovčanina 9, inače zgradu pošte iz 1905. i zaštićeno pojedinačno kulturno dobro, obnoviti i urediti za potrebe Pučkoga otvorenog učilišta i Poduzetničkog inkubatora Sisačko-moslavačke županije PISMO. Time će se dodatno urediti još jedna vizura sa starih novljanskih razglednica, a djelatnici i korisnici Hrvatske pošte dobit će moderno uređen prostor na novoj adresi.