Zagreb, 26. listopada 2023. (GIA) – JANAF d.d. objavio je danas, 26. listopada 2023. godine rezultate poslovanja za razdoblje od 1. 1. do 30. 9. 2023. godine koji pokazuju nastavak trenda rasta prihoda.

U razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2023. godine, JANAF je ostvario ukupne prihode veće od 113 mil. eura koji su veći za gotovo 29% od ostvarenja u istom razdoblju prethodne godine. U promatranom razdoblju ostvarena je bruto dobit u iznosu od 60,5 mil. eura i neto dobit u iznosu od 49,6 mil. eura. Rast prihoda dolazi iz temeljne djelatnosti Društva, transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata koji iznose 109,5 mil. eura i veći su za 27% od ostvarenja prethodne godine. U poslovanju s inozemnim kupcima ostvareno je gotovo 73% prihoda od temeljne djelatnosti, što ponovno potvrđuje izvoznu orijentiranost kompanije.

Rezultati ostvareni u trećem kvartalu 2023. vrlo su poticajni i pružaju osnovu za očekivanje kako će i tekuća poslovna godina biti izvrsna za JANAF. Financijski rezultati još jednom u mandatu ove Uprave potvrđuju ispravnost strateškog usmjerenja našega poslovanja i uspješno provođenje svih planiranih poslovnih aktivnosti. Poslovnim iskoracima i ostvarenim suradnjama kontinuirano potvrđujemo ulogu JANAF-a kao strateškog elementa europske energetske strukture, ne zanemarujući pritom ključnu ulogu koju JANAF obnaša u povezivanju Republike Hrvatske s europskim i globalnim energetskim sektorom. Vjerujem da ćemo, osnaženi ovim poslovnim rezultatima, pridonijeti daljnjem razvoju kompanije na zadovoljstvo svih dionika, partnera, zaposlenika i vlasnika te Republike Hrvatske“, izjavio je predsjednik Uprave mr.sc. Stjepan Adanić.

Ostvareni rezultati plod su strateškog pristupa i potpune usmjerenosti prema ostvarenju naših strateških poslovnih ciljeva. Proteklo poslovno razdoblje obilježeno je jačanjem partnerskih odnosa s vodećim regionalnim i globalnim naftnim kompanijama, ali i sklapanjem novih ugovora, kao potvrde ispravnih poslovnih politika. Okrećemo se promišljanju širenja naše infrastrukture i skladišnih kapaciteta te nastavljamo pružati sigurnu opskrbu ovome dijelu Europe, kako bismo i nadalje ostali partner u transportu i skladištenju te spremno ponudili usluge u trenutku kada potražnja za istima kontinuirano raste. Potaknuti izvrsnim rezultatima, uspješnim poslovnim suradnjama te našom ulogom strateškog energetskog čvorišta Europe, okrećemo se novim poslovnim iskoracima i partnerstvima“, istaknuo je član Uprave Vladislav Veselica.

Izvor i foto: JANAF

Objavljeno 26. listopada 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.