Zagreb, 11. ožujka 2022. (GIA) –  U industrijskoj zoni Bakar-Kukuljanovo svečano je otvoren novi poslovni objekt Hrvatske pošte vrijedan 60 milijuna kuna. Na površini od 4200 četvornih metara nalaze se prostori za sortiranje, prijevoz i dostavu pošiljaka, distribucijski centar i radionice, a na novoj lokaciji radit će više od 300 radnika Hrvatske pošte. U sklopu objekta je i poštanski ured koji radi od ponedjeljka do subote.

Novi Poslovni objekt Kukuljanovo nalazi se na iznimno povoljnoj lokaciji, u neposrednoj blizini Autoceste Rijeka – Zagreb i Kvarnerske ceste, 10 kilometara od središta Rijeke i Bakra, a zračna luka na Krku udaljena je svega desetak minuta vožnje. Industrijska zona opremljena je industrijskim kolosijecima i suvremenom infrastrukturom, a ima i izravan spoj na prugu Rijeka – Zagreb te buduću nizinsku prugu i cestu Rijeka – Žuta Lokva.

Osim boljih radnih uvjeta za radnike Hrvatske pošte, Poslovni objekt Kukuljanovo dodatno će podići i kvalitetu poštanskih usluga za stanovnike zapadne Hrvatske.

Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, istaknuo je da je Hrvatska pošta već godinama primjer uspješnog poslovanja: „Brojne investicije u infrastrukturu te ulaganja u digitalizaciju pretvorili su Hrvatsku poštu u uspješnu i suvremenu tvrtku koja ima velik utjecaj na gospodarstvo i potiče razvoj i rast cjelokupne logistike. Spomenimo samo kako se radi o tvrtki s gotovo deset tisuća radnika čiji se godišnji utjecaj na hrvatsko gospodarstvo procjenjuje na čak pola milijarde kuna.“

Otvorenjem Poslovnog objekta Kukuljanovo završen je najveći investicijski ciklus u povijesti Hrvatske pošte vrijedan milijardu kuna, a Istarska županija i Primorsko-goranska županija dobile su jednu od četiriju najmodernijih točaka u mreži objekata za sortiranje u Hrvatskoj, koja još uključuje objekte u Zadru i Osijeku te Novi sortirni centar u Velikoj Gorici.

Uz velika ulaganja u cjelokupnu digitalizaciju poslovanja, investicije u infrastrukturu bile su ključne za razvoj i pozicioniranje Hrvatske pošte kao vodećega poštanskog operatora u regiji. „Ponosan sam što danas stojimo uz bok najuspješnijim i najvećim poštama Europe, ali i svijeta. Prepoznale su nas i brojne svjetske tvrtke s kojima gradimo partnerski odnos, a svakako bih izdvojio Amazon, Zalando i About You. Svakodnevno za njih dostavljamo desetke tisuća paketa“, rekao je Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte.

Izvor i foto: Hrvatska pošta

Objavljeno 11. ožujka 2022. Sva prava pridržana PoslovniFM.