Beograd, 19. lipnja 2020. – Wizz Air, vodeći niskotarifni avio-prijevoznik centralne i istočne Europe i „najzelenija“ europska avio-kompanija najavila je daljnje širenje operacija u Srbiji dodajući beogradskoj bazi novi avion Airbus A321, a u kolovozu će i druga dva aviona bit će zamijenjena istim modelom Airbus 321.

Nova letjelica će se pridružiti floti u srpnju 2020. i time povećati beogradsku flotu na tri aviona. U srpnju 2020. Wizz Air će pokrenuti devet novih ruta iz Beograda: Hamburg, Köln, Friedrichshafen (Njemačka), Brussels Charleroi (Belgija), Milan Malpensa (Italija), Lisbon (Portugal), Barcelona El Prat (Španjolska), Oslo Sandefjord Torp (Norveška), Turku (Finska).

Karte za sve nove destinacije već su dostupne za rezervaciju putem web sitea wizzair.com ili putem aplikacije avio-kompanije već od 19.99 eura.

Prvi Wizz let iz Srbije poletio je 2010. Beogradski aerodrom je bio jedan od prvih u mreži WIZZ SEE sa letovima za Dortmund i London. Od tog trenutka Wizz Air neprestano proširuje svoje poslovanje pružajući prilike za povoljna putovanja, a u Srbiji je dočekao preko pet milijuna putnika. Posljednjim širenjem svoje flote u Srbiji, Wizz Air će 2020. godine imati tri aviona sa sjedištem u Srbiji u kojima će biti zaposleno više od 70 članova posade koji pružaju odličnu uslugu na svakom Wizz Air letu. Wizz Air ukupno nudi 28 ruta prema 16 zemalja sa dva srpska aerodroma: 23 rute iz Beograda i pet ruta iz Niša. Zamjene kompletne beogradske flote na Airbus 321 avione predstavlja godišnji kapacitet od 1.31 milijuna sjedišta na prodaju, a za letove iz Beograda.

Današnja najava stiže zajedno s početkom nove ere sanitarnih putovanja Wizz Air-a. Avio-kompanija je nedavno najavila niz pojačanih higijenskih mjera kako bi se osiguralo zdravlje i sigurnostputnika i osoblja. Kao dio novih protokola, tijekom leta, kabinsko osoblje i putnici moraju nositi zaštitne maske, a kabinsko osoblje također mora nositi rukavice. Avioni Wizz Air-a redovno prolaze kroz proces industrijskog čišćenja suhom maglom sa antivirusnim rastvorom i nakon strogog dnevnog rasporeda čišćenja, svi avioni se dezinficiraju tijekom noći sa istim antivirusnim rastvorom. Sanitarne vlažne maramice daju se svakom putniku po ulasku u avion, svi magazini su uklonjeni iz aviona i preporučuje se da se svaka kupovina u avionu obavi beskontaktnim plaćanjem. Od putnika se zahtjeva da poštuju mjere fizičkog distanciranja koje su donesene od strane lokalnih nadležnih zdravstvenih institucija i podstiču se da sve kupovine obave prije leta online (prijava prtljaga, WIZZ Priority, brza traka), kako bi se smanjio svaki mogući fizički kontakt na aerodromu.

Dodavanjem opcije WIZZ Flex prilikom rezervacije, putnici mogu biti sigurni da će, ukoliko se okolnosti promijene ili ukoliko žele promijeniti datum putovanja, moći rezervirati bilo koji WIZZ let po izboru. U ovim nesigurnim vremenima je važno da se smanji briga i da se osigura dodatni nivo zaštite putničkih rezervacija.

Na konferenciji za medije u Beogradu i govorio je József Váradi, izvršni direktor kompanije Wizz Air Group: „Nakon deset uspješnih godina u Srbiji, drago nam je što možemo najaviti širenje naše mreže  i zamijenu cijele flote na avione Airbus A321, što podrazumijeva manje zagađenja i niže cijene za naše putnike. Ostajemo posvećeni Srbiji i pružanju novih uzbudljivih mogućnosti putovanja širom Europe. Sretni smo što danas dodajemo devet novih ruta i što se držimo najviših standarda naših sanitarnih protokola. Naša visoko obučena i ljubazna posada uskoro će dočekati putnike u novom avionu Airbus A321. Sigurni smo da će ultra-niske tarife i sjajna mreža destinacija Wizz Air-a učiniti putovanje pristupačnim za sve veći broj putnika.“

Kompanija BELGRADE AIRPORT spremno dočekuje širenje operacija Wizz Air-a u Srbiji, radujući se otvaranju novih ruta prema europskim destinacijama. Generalni direktor BELGRADE AIRPORT Francois Beriso ovim povodom izjavio je:

“Aerodrom Nikola Tеsla Beograd je spremno dočekao kraj izvanrednog stanja i obnovu putničkog prometa, kako bi ponovno povezao Beograd sa destinacijama širom Europe,  zajedno sa svojim dugogodišnjim partnerima, avio-kompanijama. Izuzetno nam je drago što je kompanija Wizz Air odlučila da ojača svoju beogradsku flotu i pokrene potpuno nove destinacije, što će povećati interesiranje putnika iz Srbije i regije i omogućiti nam da im budemo domaćini na njihovim budućim putovanjima”.