Samo pozitivno

E-mail: redakcija@poslovniFM.com

Od suza zbog činjenice da su je nakon HRT-ove audicije (godinu prije uvođenja Stabilizacijskoga programa) kao apsolventicu Ekonomije smjestili u gospodarsku redakciju, do pozicije urednice jedine gospodarske televizijske emisije – Informer, uguralo se podosta toga. Cijeli jedan život. Poslovni klub, Vaša lisnica, Moć novca, Krupni plan, dnevnici, putovanja, reportaže, javljanja uživo, iskustvo. I ništa ne bi mijenjala. Čak ni činjenicu da je 2008., one 2008. kada se slomio Lehman Brothers i dotad neviđena kriza razlila svijetom, iz sigurnoga javnog sustava otišla u privatni. Jer, u Lideru je mogla biti onoliko analitična koliko je željela biti. Sa statusom komentatorice jedno je vrijeme uređivala i Svijet financija, sve dok se balon financija s krizom nije ispuhao. Umjesto toga postala je jedna od nekolicine Liderovih blogerica. S komentarima bez cenzure.
No i prije Lidera, istodobno s televizijskim novinarstvom, pero je brusila pišući i za razne tjednike (Fokus) i mjesečnike (Gospodarstvo, Banka magazine).
Osim analitičnosti, u Lideru je produbila i „bazu “ tema – od financijskih, fiskalnih i monetarnih, po kojima je na HRT-u bila prepoznatljiva, interesi su se proširili na stvarni život: poduzetništvo. Tako je zaokružila priču o ekonomiji koju često priča i kroz moderiranje raznih konferencija i panela.
Kao Zagrepčanka rođena na asfaltu, patila je za prirodom i životinjama, pa je i za vrijeme samačkoga života i u suživotu s kćerima, skupljala patke, zečeve, ribice, zamorce, mačke. I sada se skrasila s jednim psom.
Voli reći da je šaptačica životinjama. Jer, i to je najmanje jednako važno kao i šaptanje ekonomiji, zar ne?