• Glovo je 2019. godine počeo s radom u Zagrebu, a trenutno je prisutan u 11 gradova
  • Svaka peta osoba u Hrvatskoj preuzela je Glovo aplikaciju na svoj mobitel, odnosno, svaka druga u gradovima u kojima je Glovo prisutan
  • U dvije godine poslovanja na hrvatskom tržištu, Gloveri su dostavili skoro 9 milijuna proizvoda i tako prešli 12 milijuna kilometara
  • Narudžbe namirnica pomoću Glovo aplikacije od početka pandemije koronavirusa u Hrvatskoj porasle su za više od 500 % u odnosu na vrijeme prije pandemije

Zagreb, 29. travnja 2021. (Komunikacijski laboratorij) – Glovo, aplikacija koja povezuje korisnike s restoranima, lancima supermarketa i maloprodajnim trgovinama, a ima i iznimno važnu kategoriju „bilo što“ koja korisnicima omogućava da naruče što god zažele u svom gradu, ovaj mjesec obilježava dvije godine prisustva na hrvatskom tržištu.

Glovo je španjolski startup koji je krenuo s radom 2015. godine, a danas je jedna od vodećih svjetskih platformi za dostavu različitih kategorija proizvoda, ističe Teo Širola generalni direktor Glovo Hrvatska te nastavlja:

„Glovo je 2019. godine počeo s radom u Zagrebu, u samo dvije godine proširili smo poslovanje na 11 gradova, a vrlo skoro planiramo otvaranje novih gradova. S obzirom na izazovna vremena u kojima živimo izrazito smo zadovoljni uspjehom platforme. Naime, u samo dvije godine svaka peta osoba u Hrvatskoj preuzela je Glovo aplikaciju na svoj mobitel. Kako bismo nastavili pozitivan trend svakako ćemo posebnu pažnju posvetiti razvoju i rastu kategorije dostave gotove hrane i kategorije dostave namirnica, naravno sve uz ključna lokalna partnerstva.

Više od 1.000 trenutno aktivnih Glovera dostavlja proizvode u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Zadru, Rijeci, Slavonskom Brodu, Sisku, Puli, Karlovcu, Varaždinu i Velikoj Gorici. U dvije godine poslovanja na hrvatskom tržištu, Gloveri su dostavili skoro 9 milijuna proizvoda i tako prešli 12 milijuna kilometara što je jednako kao da su 30 puta prešli udaljenost od Zemlje do Mjeseca. Među najčešće naručivanim namirnicama našle su se banane kojih je dostavljeno više od 20 tona, zatim mlijeko kojeg je dostavljeno više od 70.000 litara te voda, krumpir i jaja. Od gotove hrane najpopulariniji je takozvani fast food – burgeri, pizza i grill.

S obzirom na aktualnu pandemiju, dostave su postale još važnije kako za korisnike, tako i za partnere Glova. Narudžbe namirnica pomoću Glovo aplikacije od početka pandemije koronavirusa u Hrvatskoj porasle su za više od 500 % u odnosu na vrijeme prije pandemije. Iz Glova ističu kako je porast narudžbi u toj fazi razvoja očekivan, međutim činjenica je da je pandemija doprinijela tako visokim rezultatima. Među najtraženijim pojmovima u aplikaciji za vrijeme pandemije našao se kvasac, a od dostavljenog kvasca u posljednjih godinu dana moglo se ispeći preko 5 000 kruhova.

Na globalnoj razini, na 20 tržišta na kojima posluje Glovo ima snažnu bazu od više od 10 milijuna korisnika i izvrsnu partnersku mrežu. Španjolska tvrtka nedavno je osigurala investiciju vrijednu 450 milijuna eura (530 milijuna američkih dolara) u krugu financiranja serije F. Glovo će investiciju iskoristiti za razvoj Q-commerce odjela i proširivanje svoje jedinstvene više-kategorijske ponude na svim tržištima na kojima posluje.