Zagreb, 23. prosinca 2020. (Metal product) – “Na kraju ove poslovne godine, koja je bila izuzetno specifična po svim događajima, želim vas obavijestiti o statusnim i organizacijskim promjenama koje smo proveli u Metal Productu za koje vjerujem da će biti temelj za još bolju budućnost.

Za nas će ova godina biti biti povijesna jer smo upravo u ovim trenutcima završetka godine pristupili reorganizaciji našeg poduzeća. Nakon 53 godine uspješnog poslovanja došao je trenutak da se Metal product iz obrtničke radionice transformira u pravo poduzeće s modernim i efikasnijim načinom vođenja po načelima korporativnog upravljanja.

Počeli smo iz obrtničke radionice 1967. godine i dostigli nivo u respektabilnog poduzeća prepoznatog i priznatog na domaćem i inozemnom tržištu, s 240 zaposlenih. Reorganizacijom koju vam ovim putem želim predstaviti, završen je proces koji traje nekoliko godina, u pripremi novog modela poslovanja te vjerujem da je to temelj budućeg napretka, novih projekata i novih ideja. Kao početak ove vrste upravljanja, ja sam se povukao s mjesta predsjednika Uprave Metal Producta te je prošli tjedan osnovan Nadzorni odbor koji je imenovao novu upravu i stoga vas želim upoznati s pojedinostima.

Novi Nadzorni odbor Metal Producta čine Stjepan Šafran, kao predsjednik NO-a, prof. dr. sc. Mladen Vedriš kao potpredsjednik nadzornog odbora te mr. sc. Marko Delić kao član. Na jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora imenovana je i nova uprava Metal producta koju čine dipl. ing. lgor Vrdoljak kao predsjednik uprave te članovi Uprave mr. sc. Barbara Vuković i dr. Josip Tržec.

S novom organizacijskom i upravljačkom strukturom očekujem suvremeniji pristup poslovanju, uvođenje modernih tehnologija, jači razvoj vlastitih proizvoda i osvajanje novih tržišta te sam uvjeren da će čvrsti temelji na kojima stoji Metal Product biti osnova za održivo uspješno poslovanje u budućnosti”, navodi u priopćenju Stjepan Šafran, osnivač tvrtke Metal Product.