Zagreb, 13. siječnja 2021. (Hauska&Partner) – S prvim danom nove godine funkciju direktorice i predsjednice Uprave konzultantske kuće Hauska & Partner za Hrvatsku preuzela je Sanja Petek Mujačić. Dosadašnja direktorica Daria Mateljak preuzima funkciju izvršne partnerice.

Sanja će u H&P biti zadužena za upravljanje kompanijom i timovima, strateški i tržišni razvoj, te za projekte klijenata u području organizacijske kulture, razvoja brenda i brendiranja poslodavca te će značajno doprinijeti razvoju kompanije i savjetovanju klijenata u tim segmentima.
U svojoj bogatoj karijeri Sanja je stekla značajno menadžersko i konzultantsko iskustvo kao izvršna direktorica u Bruketa & Žinić OM, a posljednjih nekoliko godina kroz svoju tvrtku Startaparat se intenzivno posvetila savjetovanju tvrtki u razvoju organizacijske kulture, razvoju timova i pojedinaca te provedbi komunikacijskih i strateških rješenja za startupove.

„Vjerujem da je dinamično i uzbudljivo razdoblje pred svima nama. Poslovni svijet zahvatile su velike i duboke promjene, koje se u pojedinim sektorima dešavaju gotovo preko noći. Kako organizacijski premostiti te izazove i angažirati ljude, tržišno biti relevantan, a ujedno odgovoran, dosljedan i održiv dionik u kontekstu cijelog društva, pitanja su na koja kompanije traže odgovore i to kroz nova, integrirana i sistemska rješenja. Upravo zato se veselim dolasku i sinergiji s cijelim Hauska & Partner timom. Prilika je to za nas da tržištu pružimo jedinstvenu podršku u kreiranju snažnih i otpornih organizacija kroz gradnju čvrstih i relevantnih odnosa sa zaposlenicima, kupcima i svih dionicima. Definitivno mogu reći da je pred našim konzultantskim timom uzbudljivo i novo razdoblje“ , zaključila je Sanja.

Dosadašnja glavna direktorica Daria Mateljak preuzima funkciju izvršne partnerice i članice Uprave te je ovom prigodom izjavila: „Jako me raduju promjene i novi smjer razvoja naše kompanije. Nakon 19 godina na čelu Hauska & Partner došlo je vrijeme da se više bavim temama održivog i organizacijskog razvoja naših klijenata te se potpuno posvetim razvoju inovativnih rješenja i prijenosu najsuvremenijih svjetskih praksi na hrvatsko tržište. Posebno me veseli suradnja sa Sanjom i vjerujem da će naša kompatibilna iskustva i stručnosti za naše klijente, ali i za nas biti fantastična kombinacija.“

Tijekom dva desetljeća poslovanja koja obilježavaju ove godine Hauska & Partner profilirali su se kao konzultanti fokusirani na korporativne i organizacijske odnose s naglaskom na interdisciplinarnim pristupima, etičnom poslovanju i individualiziranim rješenjima čime su zaslužili ugledan portfelj klijenata i projekata, od kojih su mnogi bili prvi i jedinstveni u Hrvatskoj. Posebno uspješne projekte ostvarivali su u korporativnim preuzimanjima i spajanjima, korporativnim promjenama, organizacijskim restrukturiranjima, novim izlascima na tržište, razvoju novih proizvoda i usluga te komunikacijskom savjetovanju prilikom razvoja zahtjevnih infrastrukturnih projekata. Savjetuju klijente iz raznovrsnih sektora, a posebno financija i bankarstva, energetike, infrastrukture, telekomunikacija i ICT, proizvodnih industrija te trgovine.

U posljednje dvije godine, osim naglasaka na projektima održivosti, odgovornosti, nefinancijskog izvještavanja i upravljanja složenim temama u odnosima s vanjskim dionicima razvili su i ekspertizu u domeni organizacijskog razvoja, korporativne kulture i korporativnih brendova.