Beograd/Zagreb, 1. srpnja 2021. – Nagrada Brand Leader Award 2021. za primjenu naprednih tehnologija i integriranih ekološki efikasnih rješenja u upravljanju otpadom na području država regije, pripala je C.I.O.S. Grupaciji!
Nagrada, koju dodjeljuje stručno povjerenstvo u sklopu EKOnferencije “ŽIVOTNA SREDINA – SVJETSKA PRESTONICA 2021.”, dodijeljena je jučer na prigodnoj svečanosti u Beogradu. Nagradu, koja se dodjeljuje već 17 godina za izvanredne doprinose u popularizaciji održivog gospodarskog razvoja, u ime C.I.O.S. Grupacije preuzela je direktorica Centra za reciklažu Beograd, Kristina Krpina.

U obrazloženju nagrade navodi se kako su analizom identificirani lideri u postavljanju novih standarda u kvaliteti, pouzdanosti, operativnoj izvrsnosti, primjeni naprednih tehnologija i inovativnih rješenja u oblasti ekološki odgovornog poslovanja i unaprjeđenja zaštite životnog prostora, odnosno kompanije koje su uvijek korak ispred u dijelu poticanja zelene tranzicije i podizanja kvaliteta života, kao najvećih izazova današnjice.

Predsjednica Uprave tvrtke C.I.O.S. GRUPA Iva Pripuz Špekuljuk izjavila je tim povodom kako je raduje da je C.I.O.S. grupacija prepoznata kao važan subjekt u gospodarenju otpadom koji svojim kontinuiranim ulaganjima u ljude, znanje i napredne tehnologije doprinosi kvaliteti okoliša i života u regiji. „Ova vrijedna nagrada dolazi upravo u godini u kojoj Grupacija slavi 30. obljetnicu osnutka. To je dodatna potvrda naše uspješnosti, ali i odlična motivacija da nastavimo dalje sa sustavnim razvojem kompetencija naših zaposlenika te implementacijom najboljih raspoloživih tehnika.
Prije 30 godina trebalo je imati viziju za poslove gospodarenja otpadom i nastavit ćemo biti predvodnici promjena – među ostalim i projektom jedinstvene energane za energetsku obradu otpada i biomase u Sisku kojom će C.I.O.S. Grupacija lokalno zaokružiti materijalni i energetski krug te još jednom odgovoriti izazovima koje nosi budućnost“.

Unaprjeđenje zaštite životnog prostora i održivi razvoj, promatrani kroz potencijal prirodnih resursa i različitih gospodarskih oblasti (ekološki kapital i sigurnost, energetika, poljoprivreda, turizam, transport, građevinarstvo, industrija…), teme su u fokusu dvodnevne konferencije EKOnferencije “ŽIVOTNA SREDINA – SVJETSKA PRESTONICA 2021.”, na kojoj sudjeluje 40-ak uglednih stručnjaka i govornika.