Zagreb, 16. travnja 2020. – Transparentnost na svim razinama je nužna i mora se uvesti, stav je gotovo 100 posto ispitanika u anketi koju je provela Udruga Glas poduzetnika. Takav izravan stav dijeli 73 posto ispitanika, dok je nešto manje od 23 posto njih suglasno kako je transparentnost nužna, ali je dodalo i Crkvu za koju također smatraju kako je potrebno da iona funkcionira transparetno. Zanemariv postotak ljudi, 0,2%, smatrao da transparentnost nije potrebna.

Odgovori su to na upit Smatrate li da bi troškovi svih državnih institucija, javnih poduzeća, jedinica lokalne uprave i samouprave, komora, zajednica, udruga financiranih iz proračuna i sindikata trebali biti transparentni i dostupni građanima preko weba?

Nakon provođenja mjera za spas gospodarstva i radnih mjesta u privatnom sektoru, aktualizirana su traženja objave korisnika mjera i da sve bude transparentno. Udruga Glas poduzetnika odmah je podržala takve inicijative, s uvjerenjem da je transparentnost nužna na svim razinama i sektorima. Štoviše, predloženo je odmah i da u duhu transparentnosti treba omogućiti poreznim obveznicima uvid u to kako se troše novci koje su oni poslali u proračun i u svim ostalim državnim institucijama, poduzećima, komorama, zajednicama itd.