Zagreb, 16. svibnja 2022. (GIA) – Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović s delegacijom Gradske skupštine Grada Zagreba primio je sudionike i organizatore međunarodne konferencije pod nazivom „KLIMATSKA KRIZA, ENERGETSKA POLITIKA I SIGURNOST: ŠTO JE NA KOCKI?“. U delegaciji Gradske skupštine bili su: gradski zastupnik Gordan Bosanac, Ivan Ivanković, pomoćnik pročelnika za energiju i klimu i pročelnica Stručne službe Gradske skupštine Mirjana Lichtner Kristić.

U okviru konferencije Zagreb su posjetili Anselm Vogler, s instituta za istraživanje mira i sigurnosne politike iz Hamburga, Mycle Schneider, glavni autor World Nuclear Inustry Status Report, Olha Boiko, klimatka aktivistica iz Ukrajine, Klaus Mindrup bivši zastupnik Bundestaga i stručnjak za energetiku iz Njemačke, direktorica ureda Zaklade Friedrich Ebert Dr. Sonja Schirmbeck i Blanka Smoljan, koordinatorica projekta Zaklada Friedrich Ebert.

Tijekom sastanka domaćini i gosti su razmijenili iskustva i mišljenja o klimatskim politikama u kontekstu klime i sigurnosti, o opskrbi energijom te politici grada prema nuklearnoj energiji, a domaćini su gostima prezentirali projekte kojima Grad Zagreb nastoji na području Grada Zagreba povećati korištenje obnovljivih izvora energije i ekološki prihvatljivih goriva te provedbu mjera ublažavanja klimatskih promjena, prilagodbe klimatskim promjenama i zaštite ozonskog sloja.

Izvor i foto: Grad Zagreb

Objavljeno 12. svibnja 2022.