U samo godinu dana Vetti Group, prva veterinarska grupacija u Hrvatskoj, uz otvaranje nove veterinarske klinike akvizirala je desetak veterinarskih ambulanti diljem Hrvatske. Više detalja u razgovoru za PoslovniFM otkrila je Suzana Skorija, predsjednica Uprave Vetti Group.  

Suzana Skorija pojašnjava kako je riječ o modelu poslovanja s fondom kao većinskim vlasnikom kojim upravlja Provectus Capital Partners, zajedno s bivšim vlasnicima veterinarskih ambulanti kao ključnim partnerima. Grupaciju uz jednu od prvih privatnih veterinarskih ambulanti u Hrvatskoj – ambulantu i kliniku Buba čine:  Specijalističke veterinarske ambulante Marković iz Zagreba, zatim Feliks iz Virovitice, Veterinarska stanica Đakovo, ambulanta Doktor Vau iz Zagreba, Klinika Kreszinger u Sesvetama koja radi od 0 do 24 h te splitska veterinarska ambulanta SplitVet. Do trenutka objave ovog podcasta popis se proširio s novim članicama: Veterinarske stanice Grada Zagreba i veterinarska stanica ZAG-VET iz Zlatara te splitska ambulanta za male životinje Dean Veterina.

U prvoj godini djelovanja grupacije, Vetti Group ostvaruje značajnu investiciju otvaranjem najveće privatne veterinarske klinike u Zagrebu koja radi 24/7. Uz četiri suvremeno opremljene operacijske dvorane, klinika ima 10 soba za preglede i konzultacije, najmoderniji 64-slojni CT uređaj, odvojenu čekaonicu za mačke te zasebnu prostoriju rezerviranu za one najteže trenutke svakog vlasnika – oproštaj od voljenih ljubimaca.

– Ukupna vrijednost ulaganja u nove investicije i akvizicije će u iduće dvije godine iznositi više od dvadeset milijuna eura – ističe Skorija dodajući kako su krenuli s 25 zaposlenika, dok sada grupacija broji preko 200 zaposlenih s predviđanjima kako će do kraja godine premašiti broj od 300. Cjelovit, informativan i inspirativan razgovor poslušajte u streamu prvog poslovnog radija PoslovniFM, na podcast platformama Mixcloud i Spotify (u nastavku izravno linkovi) ili preuzmite za kasnije slušanje, kad god želite.

– Izazov je privući i zadržati kvalitetne zaposlenike, što grupacija ostvaruje pružajući dobre uvjete rada uz korištenje najmodernije opreme  te  kvalitetne programe edukacija – odgovorila je Skorija na pitanje urednika kako grupacija pronalazi radnu snagu koje u Hrvatskoj kronično nedostaje.

Bez edukacije nema napretka, ustvrdila je Skorija naglašavajući trajni proces i edukaciju vezanu uz brojne segmente poslovanja unutar samih ambulanti i članica kako bi se doveli potrebni stručnjaci za pojedina područja. – Veterina je djelatnost koja se ubrzano razvija. Sve više segmenata se unaprjeđuje, provodi se digitalizacija te se uvode nove tehnologije i oprema, što u konačnici rezultira sve većim stvarnim potrebama za novim znanjima – naglasila je.

– Ljudi su naša ključna vrijednost. Bez njih jednostavno nema napretka, bez obzira na napredak tehnologije – smatra Skorija.

Na upit urednika podcasta Vrijeme je za gospodarstvo Darka Bukovića jesu li poznati podatci o broju kućnih ljubimaca, Skorija objašnjava kako takvih preciznih podataka nema. Međutim, prema broju pacijenata  u ambulantama vidljivo je kako je kućnih ljubimaca sve više i više.

– Ono što možemo reći je da je potražnja za veterinarskim uslugama u našim ambulantama velika, zbog čega smo uspostavili i vlastiti call centar – govori Skorija.

Što se tiče pristupa brendiranju i pozicioniranju na tržištu, predsjednica Uprave objašnjava da je cilj pozicionirati Vetti Group kao brend koji znači i jamči izvrsnost, stručnost i prepoznatljivost kako bi klijenti znali da će dobiti kvalitetnu uslugu u bilo kojoj ambulanti članica grupacije. – Nije nam cilj da „ugasimo“ one koji su stvarali dobro ime na nekom području godinama nego da upravo sinergijskim pristupom stvaramo još snažniji brand awaraness – istaknula je Skorija na kraju razgovora za PoslovniFM.

Sjajan, otvoren i informativan podcast razgovor poslušajte odmah.

Urednik i voditelj: Darko Buković Foto: PoslovniFM

Objavljeno 7. lipnja 2024. Sva prava pridržana PoslovniFM.