Zagreb, 29. siječnja 2020. (Marketing club) – B2 kapital d.o.o. kao dio B2 Holding Grupe koja je vodeći europski partner za otkup i upravljanje potraživanjima, te Marinada d.o.o., vodeće društvo u regiji u djelatnostima proizvodnje, prerade, otkupa, i prodaje svježeg i prerađenoga voća i povrća, potpisali su Memorandum o razumijevanju (Memorandum of understanding), kojim se Marinadi među ostalim osigurava i Standstill aranžman na financijske obveze prema B2 Kapitalu kao najvećem vjerovniku.

Marinada je prije tri godine započela financijsko i operativno restrukturiranje te čini maksimalne napore za osiguravanje zadovoljavajućeg nivoa likvidnosti i ukupnog financijskog položaja, kao nužne pretpostavke za efikasni rast poslovanja i razvoja društva. Navedenim Memorandumom proces financijskog restrukturiranja ulazi u završnu fazu te i osigurava Marinadi pretpostavke stabilnosti i likvidnosti, čime se omogućava i daljnji rast poslovanja.

B2 kapital, kao najveći vjerovnik Marinade, prepoznao je potencijal Marinade za rast i razvoj, ali i napore koje društvo poduzima. Upravo zbog toga, B2 Kapital vidi Marinadu kao novog partnera sa značajnim potencijalom za nastavak kvalitetnog rada nakon restrukturiranja.

B2 Kapital kao lider u pružanju financijskih usluga u naplati i upravljanju potraživanjima ovim partnerstvom pokazuje jasan smjer kretanja svojeg poslovanja na hrvatskom tržištu te željeni način suradnje i odnosa prema domaćim tvrtkama, s ciljem podržavanja cjelokupnog domaćega gospodarstva.