Zagreb, 28. ožujka 2022. (GIA) – – Na Zagrebačkoj burzi potpisan je ugovor o uvrštenju dionica društva Mon Perin d.d. u Službeno tržište Zagrebačke burze. Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Mon Perina d.d. Massimo Piutti i predsjednica Uprave Zagrebačke burze d.d. Ivana Gažić.

Tim povodom predsjednik Uprave Mon Perina d.d. Massimo Piutti izjavio je:

Iznimno mi je zadovoljstvo biti danas ovdje i u ime Mon Perina potpisati jedan tako važan strateški ugovor za naše Društvo. Mon Perin osnovan je 2005. godine, s jedinstvenim ciljem revitalizacije i razvoja lokalne zajednice u kojoj poslujemo, potičući model socijalnog, održivog i participativnog poduzetništva. Danas možemo ponosno reći da završava prva razvojna faza Mon Perina, razdoblje u kojem se Općina Bale-Valle od zapuštene sredine pretvorila u jednu od najpoželjnijih i najugodnijih destinacija za život u Hrvatskoj, a Mon Perin se ističe kao njen glavni ekonomsko-gospodarski pokretač, sudjelujući u proračunu Općine u određenom razdoblju i sa više od 40%, dok danas sudjeluje s manje od 20%, a indirektno i značajno više. To je za nas značajno postignuće jer je upravo Mon Perin doprinio da Općina razvije i ostvaruje druge izvore prihoda. Pred nama je jedna nova, još zahtjevnija i uzbudljivija faza razvoja Društva. Izlaskom na burzu povećat će se transparentnost poslovanja, što je jedno od prvotnih načela Mon Perina od samog osnutka, te omogućiti brže i jednostavnije trgovanje dionicama, kako za naše sadašnje dioničare kojih ima više od sedamsto, tako i za sve nove potencijalne ulagače.

Ovim putem iskoristio bih priliku da se zahvalim svim dioničarima Mon Perina a posebno Općini Bale-Valle, koji su sudjelovali u osnivanju i razvoju našega društva, i g. Pliniu Cuccurinu, idejnom začetniku Mon Perina i današnjem predsjedniku Nadzornog odbora i većinskom dioničaru, koji je prije 18 godina okupio svoje bivše školske kolege i prijatelje i osnovao Mon Perin. Zahvaljujući njegovoj viziji, predanosti i ljubavi prema kraju gdje je rođen i odrastao danas pišemo tako lijepu priču, u kojoj mladi nemaju straha gdje će se zaposliti i nemaju razloga za napuštanje rodnog kraja. U narednom petogodišnjem razdoblju, uz već uloženih 200 milijuna kuna u turističkom sektoru, planiramo dodatni investicijski ciklus u podizanje kvalitete i strukture smještajnih objekata Mon Perina, u vrijednosti oko 300 milijuna kuna, od kojih se 56 milijuna kuna investira već ove zime u pripremi sezone 2022. godine.

Izuzetno nam je drago da je prvo uvrštenje ove godine upravo dionica Mon Perina, kompanije s dugogodišnjom tradicijom i uspjesima u razvoju Istre kao turističke destinacije. Ovo je vrlo bitan događaj za domaće tržište kapitala budući da dobiva još jednu dionicu u atraktivnom i za domaće gospodarstvo izuzetno važnom turističkom sektoru. Tržište je željno novih investicijskih priča, što smo imali prilike vidjeti posljednjih godina – o čemu svjedoči uspješno dovršena dokapitalizacija Mon Perina koji se nakon toga odlučio na uvrštenje na burzu. Svako novo izdanje predstavlja daljnji poticaj transparentnosti i razvoju domaćeg tržišta kapitala, a ovime se dodatno proširuju investicijske mogućnosti za ulagatelje, dodala je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze d.d.

Prvi dan trgovanja dionicama društva Mon Perin d.d. bit će 30. ožujka 2022.

Izvor: Zagrebačka burza Foto: Josip Regović/PIXSELL.

Objavljeno 28. ožujka 2022. Sva prava pridržana PoslovniFM.