Zagreb, 3. studenoga 2020. (Komm!) – Eventim, jedan od vodećih distributera ulaznica, odabran je kao strateški partner u prodaji ulaznica za EHF EURO 2022. i 2024. na temelju paneuropskog natječaja. Suradnja će omogućiti jednak pristup ulaznicama za sve obožavatelje. Eventim, kao i Europska rukometna federacija, zalaže se za pružanje sjajnog korisničkog iskustva navijačima prilikom kupnje ulaznica i ispunjavanja očekivanja i potreba posjetitelja vrhunskih sportskih događaja.

Cilj partnerstva je postizanje maksimalnog kapaciteta i osiguravanje tehničkih sredstava za EHF i lokalne organizacijske odbore kako bi se postigao financijski proračunski rezultat od prodaje ulaznica za svako Europsko rukometno prvenstvo. Sporazum također uključuje razvoj međunarodne baze podataka o kupcima za EHF.

Martin Hausleitner, glavni tajnik EHF-a, rekao je: „Zajedno s CTS EVENTIM-om kao snažnim i iskusnim partnerom, EHF centralizira prodaju ulaznica za EHF EURO u 2022. i 2024. To je ulaganje u budućnost našeg vodećeg reprezentacijskog događaja i prekretnica u našoj cjelokupnoj digitalnoj strategiji za sljedeće desetljeće. Kroz ovo partnerstvo očekujemo internacionalizaciju prodaje ulaznica uz istovremeno pružanje najviših mogućih standarda kvalitete i usluga za sve ljubitelje rukometa.”

Alexander Ruoff, glavni operativni direktor CTS EVENTIM-a, komentirao je: „Izuzetno cijenimo EHF-ovu značajnu odluku da uzmu prodaju ulaznica u svoje ruke. Zadovoljstvo nam je pružiti EHF-u i lokalnim organizacijskim odborima ne samo naše etablirane i priznate snage u tehnologiji i marketingu, već i jedinstvenu kombinaciju naše stručnosti u međunarodnim sportskim disciplinama i našeg detaljnog znanja o lokalnim tržištima. EHF može računati, naravno, na pouzdanost CTS EVENTIM-a usred krize s koronavirusom. Veselimo se ovom partnerstvu i podizanju EHF-ove prodaje ulaznica na sljedeću razinu. “

Prve ulaznice za EHF EURO 2022 za muškarce očekuju se u prodaji u studenom 2020.

EHF EURO 2022 za muškarce (13. do 30. siječnja 2022.) održat će se u Mađarskoj i Slovačkoj; EHF EURO 2022 za žene dodijeljen je Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori (4. do 20. studenog 2022.).

EHF EURO 2024 za muškarce (12. do 28. siječnja 2024.) igrat će se u Njemačkoj, dok će EHF EURO 2024 za žene organizirati Mađarska, Austrija i Švicarska (28. studenog do 15. prosinca 2024.).