Zagreb, 27. kolovoza 2021. – Na zagrebačkom Agronomskom fakultetu 26. i 27. listopada održat će se konferencija Agro Startup, namijenjena mladim, modernim poljoprivrednicima.

Ponekad budući mladi poljoprivrednici zbog birokratskih procedura nedovoljno pronalaze put svoje inspiracije kako bi se aktivnije uključili u procese poljoprivredne transformacije, koja se danas naslanja sve više na inovacije.

Agro StartUp jedinstvena je edukacijska platforma u Europi kojoj svih godina do sada potporu pruža Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske kao pokrovitelj. Konferencija okuplja mlade poljoprivrednike koji svojim izlaganjima i praktičnim primjerima prenose svoja znanja i iskustva na buduće poljoprivrednike, a u tome im pružaju potporu i različite institucije, kompanije i udruženja kao i što je Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika, stoji u priopćenju. 

Jedan od ciljeva konferencije je povezati studente sa liderima i kreatorima poljoprivredne politike kako bi stekli praktična znanja, upoznali se sa primjerima iz prakse i ono najvažnije, educirali se o procedurama koje moraju poduzeti kako bi krenuli na tržište kao StartUp unutar poljoprivredne zajednice.

Apriori World utemeljio je ovu konferenciju, glavni partner u suorganizaciji je Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Budućnost poljoprivrede ovisi o mladim poljoprivrednicima i onima koji će to tek postati, zato želimo inspirirati poljoprivredu kroz Agro StartUp kako bi kroz otvorenu jasnu i transparentnu komunikaciju pružili potporu budućnosti poljoprivrede, ističu organizatori.

Misija projekta je okupiti studente buduće članove poljoprivredne zajednice i pružiti im potporu kroz edukaciju i povezivanje. Kroz znanje i prakse studentima pružiti smjernice za uključivanje u poljoprivrednu zajednicu, inspirirati studente kroz poslovno povezivanje s ciljem lakšeg otvaranja StartUp kompanije, kroz predavanja predstavnika institucija olakšati procese uključivanja u poljoprivrednu zajednicu te inspirirati nove generacije poljoprivrednika za novo doba i nove mogućnosti u poljoprivredi. 

Prijave za sudajelovanje, kao i detaljan program možete pronaći ovdje. 

Autor: Darko Buković Foto: pixabay

Objavljeno 28. kolovoza 2021. Sva prava pridržana PoslovniFM