Zagreb, 15. lipnja 2020. (CIOS) – Uprava C.I.O.S. Grupacije, koja izdvaja više od dva milijuna kuna godišnje za projekte kojima je cilj unaprijediti kvalitetu življenja sugrađana, početkom ožujka ove godine odlučila je donirati napredne respiratore dvjema hrvatskim bolnicama, i to bolnici Dr. Ivo Pedišić u Sisku te Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“ u Zagrebu.

Respiratore, vrijedne ukupno 500.000 kuna, doniralo je društvo CE-ZA-R d.o.o., članica C.I.O.S. Grupacije.

U nazočnosti ravnatelja Kliničke bolnice “Sveti Duh”, prof.dr.sc. Mladena Bušića, pročelnice Zavoda za bolesti srca i krvnih žila, doc.dr.sc. Jozice Šikić i predstojnika Klinike za unutarnje bolesti, doc.prim.dr.sc. Edvarda Galića, članica Uprave C.I.O.S. Grupe d.o.o., upravljačkog društva C.I.O.S grupacije, Iva Pripuz Špekuljuk predajući respirator, istaknula je još jednom važnost društveno odgovornog poslovanja i strateške povezanosti Grupacije sa zajednicom u kojoj djeluje, kroz potporu koju članice Grupacije pružaju u brojnim projektima.

Izjava Ive Pripuz Špekuljuk, članice Uprave C.I.O.S. Grupe

Moderni respirator, donacija C.I.O.S. Grupacije Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, predan je na prigodnoj svečanosti, na kojoj su nazočili župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, ravnatelj bolnice Tomislav Dujmenović i predstavnici C.I.O.S. grupacije Tajana Tomašević i Boro Mioč.

Zahvalivši svim djelatnicima Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ na savjesnom i predanom radu u pružanju kvalitetne medicinske skrbi građanima grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, Tomašević je, u ime Uprave C.I.O.S. grupacije, posebno istaknula dugoročnu povezanost sa lokalnom zajednicom. C.I.O.S. u Sisku djeluje od 2001. godine, a u Sisku i okolici radi i živi 88 zaposlenika članica C.I.O.S. grupacije.

Respirator, vrijedan 250.000 kuna, doniralo je društvo CE-ZA-R d.o.o., članica C.I.O.S. Grupacije. Uređaj je namijenjen bolesnicima pogođenim COVID-19, ali i u slučajevima drugih bolesti kad je liječenje potrebno nastaviti upotrebom respiratora. Riječ je o naprednom respiratoru, jedinom uređaju na svijetu koji, prema potrebi i stanju pacijenta, sam podešava parametre mehaničke ventilacije, čime se u velikoj mjeri olakšava rad bolničkim djelatnicima