Zagreb, 12. siječnja 2024. (GIA) – Novu godinu Centar za duhovnost i kulturu Ignacije započeo je s dva izdavačka projekta. Riječ je o hrvatskom izdanju slikovnice “Ignacije Lojolski” te godišnjoj brošuri Centra Ignacije, Manreza 2024.

Knjižica Manreza 2024. sadrži 69 duhovnih programa namijenjenih svima onima koji žele obogatiti svoj duhovni život, ali i onima koji se još nisu susreli s isusovačkom duhovnosti. Programi su podijeljeni u tri skupine: Duhovne vježbe, Duhovnost u praksi te Razlučivanje i odlučivanje, a namijenjeni su različitim dobnim skupinama, od srednjoškolaca do umirovljenika, poručeno je na predstavljanju.

“Želja nam je na jednom mjestu okupiti sve programe kako bi oni koji žele prisustvovati duhovnim programima, već početkom 2024. godine mogli vidjeti koji će se programi odvijati tijekom cijele godine. Naši programi namijenjeni su i onima koji poznaju isusovačku duhovnost, ali i onima koji je tek žele upoznati ili su u potrazi za zanimljivim duhovnim sadržajem, tako da se trudimo vrata prema živoj duhovnosti i živom Bogu otvoriti prema svima”, istaknuo je voditelj i osnivač Centra Ignacije, pater Tvrtko Barun.

Uz Manreza 2024. knjižicu, predstavljena je i slikovnica “Ignacije Lojolski”, autora španjolskog isusovca Josea Maria Rodrigeza Olaizola SJ. Slikovnica je nastala prema adaptaciji knjige “Ignacije Lojolski, nikada sam”, a ilustrirao ju je Ignasi Flores. Centar Ignacije je hrvatski nakladnik, slikovnicu je sa španjolskog preveo Stjepan Mihovil Blažević, lektorica je Maja Kiborn, korekturu potpisuje Tvrtko Barun, a dizajn i grafičku pripremu Jan Lomen.

“Drago nam je što smo izdali slikovnicu koja kroz ilustracije i tekst na 48 stranica donosi životnu priču ovog velikog sveca i čitateljima na zanimljiv način predstavlja sve ono što je sveti Ignacije ostavio svijetu, Crkvi, isusovcima. Ova slikovnica namijenjena je starijoj djeci i želja nam je da kroz ovu priču i naši najmlađi upoznaju život svetoga Ignacija i svega onoga što je Bog preko njega činio”, dodao je pater Barun.

Godišnja brošura Centra Ignacije, Manreza 2024.,dostupna je i u digitalnoj verziji na internetskoj stranici www.ignacije.hr, a slikovnicu je moguće kupiti online, također na internetskoj stranici Centra Ignacije, u kategoriji Poklon dućan.