Zagreb, 21. travnja 2022. (GIA) – Grupa KONČAR, kao regionalni predvodnik u tehnološkom razvoju i tvrtka kojoj je društvena odgovornost duboko utkana u svakodnevno poslovanje, neprekidno razvija nova napredna  rješenja i poslovne modele za  dobrobit zajednice i okoliša. Povodom ovogodišnjeg Dana planeta Zemlje KONČAR je proveo veliku akciju pošumljavanja pomoću dronova na području Grubišnog Polja. Zaposlenici KONČARA tijekom akcije su, uz pomoć stručnjaka iz Projekta O2, na površini od 10.000 m2 ispustili 5000 Seed Bombsa – kuglica sa samoklijajućim sjemenjem autohtonih i neinvazivnih vrsta s certifikatom o porijeklu. Pritom je kao primarna vrsta zastupljen hrast lužnjak, dok su popratne vrste bukva, gorski javor, breza i ostale sastavine za poboljšanje rasta mladih stabala.

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja te već više od 50 godina predstavlja jedan od globalnih simbola borbe protiv onečišćenja okoliša i klimatskih promjena. Grupa KONČAR svoje ukupno djelovanje uvelike temelji na tradiciji brige prema zajednici i okolišu pa tako dugi niz godina obilježava i taj Dan organizacijom raznih prigodnih akcija. Kako je tvrtka ulaskom u novo stoljeće poslovanja najavila još veći naglasak na društvenu odgovornost, tako je i ovogodišnji Dan planeta Zemlje na temu Invest In Our Planet dobio posebno značenje.

U akciji pošumljavanja dronovima na području Grubišnog Polja, sudjelovalo je tridesetak volontera iz KONČARA. Riječ je o  inovativnoj metodi koja olakšava sadnju na teško dostupnim lokacijama te ubrzava procese zasijavanja velikog područja. Končarevcima su pritom sva potrebna znanja o pošumljavanju autohtonim vrstama drveća prenijeli stručnjaci iz Projekta O2, čiji su piloti upravljali namjenskim dronovima opremljenima s bacačima za sjeme. Navedeno u konačnici i oslikava poslovnu politiku Grupe KONČAR koja se oslanja na napredna, zelena, održiva i energetski učinkovita rješenja.

„Drago nam je što smo pokrenuli i ostvarili još jedan projekt  pozitivnih promjena, koje će imati konkretan odjek u budućnosti. Nastojimo uvijek napraviti iskorak, kako u kreiranju inovativnih rješenja u elektroenergetici i tehnološkom razvoju, tako i na području društvene odgovornosti kroz projekte poput ovog. Vjerujemo da će i ova akcija doprinijeti održivijem, zdravijem i zelenijem svijetu te društvu koje ostavljamo u nasljeđe generacijama iza nas“, poručio je predsjednik Uprave KONČARA mr. sc. Gordan Kolak.

Izvor i foto: MPR/Končar Grupa

Objavljeno 21. travnja 2022. Sva prava pridržana PoslovniFM.