Zagreb, 22. listopada 2021. (GIA) – U povodu nedavnog obilježavanja Svjetskog dana hrane Kraš je donirao tonu proizvoda u vrijednosti gotovo 50 tisuća kuna Hrvatskom Crvenom Križu za opskrbu njihovih socijalnih samoposluga namijenjenih socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima diljem Hrvatske. Svjetski dan hrane podsjeća na važnost dostupnosti hrane i njene pravedne raspodjele za svakog pojedinca, a svake se godine obilježava 16. listopada, na dan kada je u sklopu Ujedinjenih naroda 1945. godine osnovana Organizacija za prehranu i poljoprivredu.

„U Krašu smatramo kako prava vrijednost onoga što stvaramo nastaje kada to dijelimo s drugima. Zato nas raduje što smo donacijom proizvoda socijalnim samoposlugama smještenima u svim dijelovima naše zemlje pomogli sugrađanima kojima je to najpotrebnije“, rekao je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Kraša.

„U ime tisuća korisnika socijalnih samoposluga Crvenog križa zahvaljujem Krašu na ovoj donaciji. Veseli nas da u našem okruženju postoje tvrtke koje ne zaboravljaju na one ljude koji žive u vrlo teškim uvjetima. Mi u Hrvatskom Crvenom križu svjesni smo da je broj takvih ljudi velik i zato neprestano razvijamo programe namijenjene upravo najugroženijim našim sugrađanima. Djelovanje naših socijalnih samoposluga iznimno je važno jer brojne obitelji bez njih ne bi mogle doći do osnovnih životnih potrepština“, istaknuo je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Društvena odgovornost jedna je od temeljnih odrednica Kraševog poslovanja te kompanija neprestano nastoji, svjesna odgovornosti prema svojim zaposlenicima, potrošačima i društvu, ostvariti pozitivne učinke u zajednici u kojoj djeluje. Donirajući socijalnim samoposlugama svoje proizvode, ponajprije kekse i čokolade, Kraš želi olakšati svakodnevnicu obiteljima slabijeg materijalnog statusa, ali i skrenuti pažnju na važnost djelovanja svih kompanija i drugih dionika u društvu koji imaju mogućnost na bilo koji način pomoći drugima.

Izvor i foto: Media val/Kraš

Objavljeno 22. listopada 2021. Sva prava pridržana ©poslovniFM