Zagreb, 1. listopada 2021. (GIA) – Nestlé  poziva građane na eko-izložbu „Čista umjetnost“, od 1. do 3. listopada 2021. u sklopu festivala Greencajt u Rougemarin parku. Izložba je dio regionalne inicijative za očuvanje i zaštitu okoliša.

Postav čini pet umjetničkih djela, napravljenih od otpadnog materijala kojem su poznati umjetnici iz BiH dali novu svrhu. Eksponati, od kojih najveći ima promjer čak tri metra, predstavljaju izgled našeg biljnog i životinjskog svijeta ako se o njima ne počnemo brinuti već danas.

Pet skulptura djela su kreativnih ruku bosanskohercegovačkih umjetnika Centra za umjetnost i umjetničku edukaciju „ArkA”: Marko Frančešćević (Morska zvijezda), Adis Lukač (Američki ždral), Hana Hurem (Kit), Denis Haračić i Eldina Kožljak (Podvodni vs. zemljani svijet) te Samir Sućeska (Kornjača), pod vodstvom koordinatora, Amera Hadžića i Amele Hadžimejlić.  Svako djelo svojim veličinom, ali i snažnom porukom poziva građane na djelovanje kroz smanjenje otpada, recikliranje i ponovnu upotrebu materijala, ali i očuvanja vodnih resursa i šuma.

,,Čista umjetnost novi je Nestlé projekt kojim želimo inspirirati građane da malim, svakodnevnim koracima doprinesu pozitivnim ekološkim promjenama. Izložba „Čista umjetnost“ dolazi u Zagreb, nakon Sarajeva gdje je nastala te ju je do sada vidjelo više od 100.000 posjetitelja. U sklopu ove inicijative, dodatno ćemo u Hrvatskoj zasaditi 150 sadnica hrasta lužnjaka u suradnji s projektom O2, dok ćemo do kraja godine zasaditi ukupno 35 tisuća sadnica drveća na razini Jugoistočnog tržišta, izjavila je Irena Kurtanjek, voditeljica korporativnih komunikacija, Nestlé Adriatic.

Nestlé u potpunosti transformira svoje poslovanje od nabave sirovina iz 100% održivih izvora, proizvodnog procesa i reciklabilne ambalaže, pa do edukacije partnera i krajnjih potrošača o održivosti.

Unutar dvije godine, sva Nestlé vozila biti će s nižim emisijama ugljika, kako bi i na taj način ubrzali napore prema nultoj neto emisiji ugljika do 2050. godine, odnosno, njenom prepolovljenu do 2030. godine.

Uspjeh se temelji na savezništvima s partnerima koji dijele istu viziju za održiviju budućnost i  konkretnim djelovanja u području okoliša i klime.

Izvor: Komunikacijski laboratorij/Nestle Foto: Nestle

Objavljeno 1. listopada 2021. Sva prava pridržana ©poslovniFM