Zagreb, 16. studenoga 2021. (GIA) – Nakon niza operativnih i konzultacijskih sastanaka održanih s izlagačima Međunarodnog sajma poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije CroAGRO u zadnjih deset dana, sa Zagrebačkog velesajam upućena je u objava u kojoj je ocijenjeno sljedeće:

  1. Zagrebački velesajam d.o.o. ima organizacijski i operativni model za održanje sajma uz poštivanje svih epidemioloških mjera te zdravstvenih i sigurnosnih protokola, a što je potvrđeno na održanim sajmova Ambienta u listopadu te Interliber u studenom ove godine i to u uvjetima najviših dnevnih oboljenja od korona virusa.
  2. U cilju intenzivnih promotivnih aktivnosti sajma Zagrebački velesajam d.o.o. je, između ostalih marketinških aktivnosti u tijeku, pripremio TV spot u trajanju 60 sekundi https://youtu.be/MjebsKDse80 čije emitiranje je trebalo započeti 12. studenog ove godine putem TV kuća te na portalima i društvenim mrežama.
  3. S obzirom na epidemiološko stanje te obveznu primjenu restriktivnih kontrola kojima se ulazak na sajam omogućuje samo osobama s EU digitalnim Covid-19 potvrdama u razdoblju pripreme, održavanja i raspreme sajma, razvidno je kako bi se ostvario pad broja posjetitelja za 40 – 50 %, odnosno kako bi se posjet ograničio samo na područje Grada Zagreba i dijela Zagrebačke županije.
  4. Organizacijsko i realizacijsko usložnjavanje provedbe zdravstvenih i sigurnosnih protokola temeljem novih epidemioloških mjera koje se primjenjuju od 16.11.2021. godine, dodatno bi povećali organizacijske i troškove nastupa na sajmu te utjecali na mobilnost izlagača i posjetitelja, čime bi se isto tako dodatno značajno umanjio tržišni i gospodarski učinak kako za izlagače, tako i za organizatora.

S tim u vezi, većina tematskih izlagača ovogodišnjeg sajma CroAGRO izrazili su kako postoji prevelik organizacijski i gospodarski rizik za izlaganje te su u takvim uvjetima odustali od nastupa u terminu 25. – 28.11.2021. Na žalost, u takvim okolnostima Zagrebački velesajam d.o.o. stavljen je organizacijski u izrazito delikatnu i nepovoljnu poziciju, u kojoj mora odgoditi održavanje sajma CroAGRO u tom terminu, neovisno o već izvršenim organizacijskim i marketinškim aktivnostima.

U završnoj komunikaciji s izlagačima ovog sajma krajem prošlog tjedna dogovoreno je da do 15. prosinca ove godine održimo zajednički sastanak u cilju razmatranja mogućnosti održavanja sajma u naredna dva mjeseca te definiranja okvira poslovne i partnerske suradnje za naredno višegodišnje razdoblje. O rezultatima tog pravovremeno ćemo Vas obavijestiti.

Izvor: Zagrebački velesajam

Objavljeno 16. studenoga 2021. Sva prava pridržana ©poslovniFM