Zagreb, 30. rujna 2023. (GIA) – Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, 28. i 29. rujna 2023., u jednoj od zgrada Fakulteta, na adresi Gundulićeva 10, održani su Dani orijentacije za studente koji su prvi put upisali studij prava, studij socijalnog rada, studij javne uprave i porezni studij.

Okupljene brucoše uvodnim govorom pozdravio je dekan Pravnog fakulteta prof. dr. sc. Ivan Koprić koji se osvrnuo na rezultate upisa na prve godine studija.

Upisne kvote su popunjene za čak 7,5 postotnih poena više nego lani. Posebno smo zadovoljni činjenicom što se na studij prava upisalo čak 50 studenata više nego 2022. te je kvota za upis popunjena s čak 92,4 posto, dok je za redovite studente socijalnog rada u potpunosti popunjena”, istaknuo je dekan.

”Procjenjujemo da je ovogodišnji povećani interes za studije na Pravnom fakultetu rezultat posebnih napora Fakulteta u informiranju maturanata o mogućnostima studiranja i ostvarenja razvojnog karijernog puta i zapošljavanja u budućim strukama, osiguravanja primjerenih uvjeta studiranja, usprkos izazovnim okolnostima obnove fakultetskih zgrada, kvalitete nastave i drugih mogućnosti stjecanja znanja i vještina tijekom studija, kao i povećanih potreba za profilima koje Pravni fakultet obrazuje“, dodao je dekan Koprić.

Također, studentima je poručio da su odabrali dobar studij te spomenuo široke mogućnosti zapošljavanja nakon završetka studiranja.

Pravni fakultet je studij koji daje znanja, vještine i kompetencije za profesionalno obavljanje poslova u javnom i u privatnom sektoru. Naši diplomanti zaposleni su na raznim pozicijama, od pravosuđa i službi vezanih uz pravosuđe, odvjetništva, javnog bilježništva i niza drugih javnih službi, kao što su diplomacija, državna uprava, lokalna samouprava te javne ustanove“, poručio je dekan.

Nakon uvodnog govora uslijedilo je predstavljanje raznih studentskih službi – Knjižnice i usluga koje nudi, Studentskog pravobranitelja, Studentskog zbora, raznih udruga te Sveučilišnog računskog centra. Studente se pobliže upoznalo s koordinatorom za studente s invaliditetom, a s ciljem pružanja podrške, ugodnijeg studiranja te omogućavanja akademske prilagodbe studentima s invaliditetom. Također, predstavljeno je Savjetovalište za studente, koje djeluje već deset godina, a u sklopu kojega studenti mogu dobiti potrebnu stručnu podršku i pomoć. Na samom kraju događaja održana je podjela X-ica.