Zagreb, 1. travnja 2022. (GIA) – Na redovnoj sjednici Izborne skupštine izabrani su članovi Nadzornog i Upravnog odbora udruge Glas poduzetnika, a Hrvoje Bujas ponovno je izglasan za poziciju predsjednika Udruge Glas poduzetnika na mandat od dvije godine

U četvrtak, 31. ožujka održana je redovna sjednica Izborne skupštine udruge Glas poduzetnika u BIRD Incubatoru. Sjednici Redovne izborne skupštine prisustvovali su redovni članovi udruge Glas poduzetnika. Predsjedavajući Skupštinom kratko je otvorio Skupštinu i pozdravio nazočne te utvrdio prisutnost predsjednika, izvršnog direktora te članova Upravnog i Nadzornog odbora. Zatim je Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika, podnio izvještaj o radu Udruge za 2020. i 2021. godinu, o svim aktivnostima i rastu broja članova i volontera uključenih u rad, te akcijama koje je Udruga poduzimala u prvom mandatu. Potom je podneseno i financijsko izvješće te je predstavljen financijski plan za 2022. godinu. Dražen Oreščanin zahvalio se svima uključenima u brojne projekte i akcije Udruge.

Nakon toga jednoglasno je donesena odluka o izmjeni i dopuni Statuta udruge Glas poduzetnika, a zatim je proveden izbor članova Nadzornog i Upravnog odbora Udruge. Nakon provedenog kandidacijskog postupka i glasovanja predsjedavajući je utvrdio da su za članove Nadzornog odbora Udruge izabrani: Aco Momčilović, Ivana Ožegović, Danko Bačelić, Silvija Popović i Boris Podobnik. Također, za članove Upravnog odbora Udruge, nakon što je preveden kandidacijski postupak i glasovanje, izabrani su: Bruno Samardžić, Ivana Matić, Dražen Oreščanin, Vuk Vuković, Hrvoje Bujas, Mislav Bašić i Lana Šiljeg.

U skladu s odredbama članka 28. stavka 4. Statuta, predsjedavajući je pozvao nazočne osnivače udruge da istaknu kandidaturu za predsjednika udruge. Nakon provedenog kandidacijskog postupka i glasovanja, predsjedavajući je utvrdio da je za predsjednika Udruge jednoglasno izabran Hrvoje Bujas. Predsjednik UGP-a, Hrvoje Bujas, kratko se obratio, zahvalio prisutnima i sažeo protekle dvije godine rada Udruge. Predstavljen je novi smjer Udruge, plan za proširenje tima i povećanje broja Odbora, vezan uz pokretanje Zadruge Glas poduzetnika i pokretanje UGP kafića.

“UGP se u ove dvije teške godine za poduzetnike, ali i građane, sa svojih skoro 19 000 dobrovoljnih članova, etablirao kao jasan glas promjena i reformi, te konstantnog pritiska na vladajuće. To i jest ono što neovisne i jake udruge u civilnom sektoru rade ili bi trebale raditi. UGP je ujedno i partner i kritičar i predlagač s argumentima. Ne zanimaju nas obećanja, tražimo realizaciju. “ – izjavio je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.

Izvor i foto: Udruga Glas poduzetnika

Objavljeno 1. travnja 2022. Sva prava pridržana PoslovniFM