Zagreb, 30. listopada 2023. (GIA) – Hrvatsko društvo ekonomista i Hrvatska odvjetnička komora potpisali su Okvirni sporazum o suradnji koji će omogućiti suradnju između dviju struka, pravosuđa i ekonomije, kao i organizaciju zajedničkih aktivnosti i promicanja dobre poslove prakse.  Na temelju Sporazuma, koji je zaključen 30. listopada 2023. godine u Zagrebu, ove dvije organizacije zajednički će djelovati i pridonijeti ostvarenju ciljeva usmjerenih na jačanje pravne sigurnosti građana, poduzetnika i investitora, te poboljšanje poslovnog okruženja i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, što sve u konačnici doprinosi i standardu građana Hrvatske.   

 „Okvirni sporazum o suradnji između naše dvije organizacije omogućit će suradnju između dviju struka posebno u promicanju dobre poslove prakse. Zajedničko djelovanje Hrvatske odvjetničke komore i Hrvatskog društva ekonomista pridonijet će ostvarenju ciljeva usmjerenih na jačanje pravne sigurnosti građana, poduzetnika i investitora, te poboljšanje poslovnog okruženja, konkurentnosti hrvatskog gospodarstva i u konačnici standarda građana Hrvatske“, rekao je Robert Travaš, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore.

„Povezivanje ekonomske i pravne struke može pomoći, između ostaloga, kako bismo ostvarili ciljeve vezane uz oblikovanje poželjne budućnosti hrvatskog gospodarstva i hrvatskog društva u cjelini. Na temelju potpisanog sporazuma Hrvatsko društvo ekonomista i Hrvatska odvjetnička komora će zajednički organizirati aktivnosti i stručne događaje od važnosti za obje discipline. Na 31. tradicionalnom savjetovanju Hrvatskog društva ekonomista koje će se održati od 8. do 10. studenoga u Opatiji, bit će predstavljen potpisani Okvirni sporazum“, izjavio je prof. dr. sc. Darko Tipurić, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista.

Inače, tradicionalno savjetovanje HDE ove godine bavit će se temama poput Buduća ekonomska politika, Nove tehnologije, Energetika, Ekonomski aspekti građevinskog sektora i ključne razvojne teme, ali i ostalim aktualnim temama od gospodarskog značenja.

Savjetovanje se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, a možete ga pronaći ovdje.

Izvor i foto: Millenium promocija

Objavljeno 30. listopada 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.