Zagreb, 23. travnja 2021. (HUOJ) – Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) proglasila je pobjednike 14. Grand PRixa, nagrade koja se dodjeljuje najboljim komunikacijskim projektima u 2020. godini. Osim nacionalnog Grand PRixa, proglašeni su i pobjednici 1. Međunarodnog Grand PRixa, a zbog epidemiološke situacije dodjela je bila organizirana online.

Ususret dodjeli nagrada proglašeni su i dobitnici u kategorijama za Komunikatora godine, Anitkomunikatora godine i Grand PRix za doprinos struci odnosa s javnošću. Titulu Komunikatora godine ponio je doktor Natko Beck, vodeći specijalist radiologije u dječjoj bolnici Srebrnjak, dok je na suprotnoj strani nagradu Šipak godine za najlošiju komunikaciju u javnom prostoru osvojio Vilim Ribić, glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja. Grand PRix za doprinos struci pripao je prof. dr. Dejanu Verčiču.

“Ohrabrujuće je vidjeti kako su i u godini zahtjevnoj poput 2020. realizirani interesantni i kvalitetni komunikacijski projekti koji mogu poslužiti kao ogledni primjerci i doprinijeti razvoju naše struke. Čestitam pobjednicima, finalistima i svim prijaviteljima kojih je ove godine bilo čak 51 i drago mi je da nam ove godine nisu olakšali posao. Također, zahvalan sam kolegicama i kolegama iz žirija na izdvojenom vremenu, konstruktivnim raspravama, velikom angažmanu i još većoj profesionalnosti”, izjavio je Igor Vukasović, predsjednik Grand Prix žirija.

Grand PRix za odnose s javnošću u tijelima državne vlasti RH te regionalnoj i lokalnoj samoupravi pripao je agenciji Abeceda komunikacije za projekt „Kad sigurno voziš, sigurno stižeš“ kojeg su proveli za Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

U kategoriji odnosa s javnošću u ustanovama, udrugama i nevladinim organizacijama Grand PRix je pripao projektu „#Manjiporezi: Stop parafiskalnim nametima!“ nositelja Maruše Stamać za Udrugu Glas poduzetnika.

Grand PRix za velika trgovačka društva otišao je u ruke Hrvatskog Telekoma za projekt „Uvođenje prve komercijalne 5G mreže u Hrvatskoj“, dok je za najbolji projekt u kategoriji odnosa s javnošću u malim i srednjim trgovačkim društvima pobjedu odnijela agencija 404 za klijenta Nanobit i projekt „Nanobit postaje dio vodeće svjetske gaming kompanije Stillfront grupe“.

Kategorija koja uvijek pridobije pažnju javnosti je ona za društveno odgovorno poslovanje, a tu je prema ocjeni žirija bio najbolji projekt „Startaj Hrvatska“, kojeg su proveli Spar Hrvatska, NOVA TV i Ascanius Media. Grand PRix za unutrašnju komunikaciju otišao je u ruke A1 Hrvatska za projekt „Interna komunikacija u A1 Hrvatska za vrijeme COVID-19 krize“.

Agencija 404 osvojila je Grand PRix za krizno komuniciranje za klijenta Hrvatska udruga turizma i projekt „Hrvatska – najbolja na Mediteranu“. Grand PRix za komunikaciju događanja otišao je u ruke agencije CTA komunikacije i Hrvatske gorske službe spašavanja za projekt „Izložba Tweetova Trending #HGSS70“.

U posljednjoj, devetoj kategoriji, Grand PRix za digitalnu komunikaciju pripao je agenciji 404 za projekt „Croatia osiguranje lansiralo prvo hrvatsko 100 posto digitalno osiguranje“, za klijenta LAQO osiguranje.

Međunarodni Grand PRix dodjeljivao se u pet kategorija, a u prvoj kategoriji za odnose s javnošću u ustanovama, udrugama i nevladinim organizacijama najboljim je proglašen projekt agencije Vajt i Jana de Jonga za „Uvođenje vize za digitalne nomade – kako je Nizozemac Hrvatskoj osigurao prvog službenog digitalnog nomada“.

Grand PRix za odnose s javnošću u velikim trgovačkim društvima pripao je agenciji Media val, za projekt „Povezani smo sigurni“, za klijenta Hrvatska udruga poslodavaca. U kategoriji za mala i srednja trgovačka društva Grand PRix je osvojio projekt „Komunikacija i organizacija press centra za otvorenje Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020“, agencija Madison Consulting i Media val za klijenta Rijeka 2020.

Grand PRix za društveno odgovorno poslovanje osvojila je Zagrebačka banka i agencija 404 s projektom „#prviput“, a u posljednjoj kategoriji Međunarodnog grand PRixa za krizno komuniciranje nagrada je pripala agenciji Manjgura i tvrtki Mediacor za projekt „Odmor koji zaslužujete je bliže nego što mislite, samo trebate preći granicu“, za klijenta TOTAL CROATIA NEWS Bradbury.

Najboljom agencijom ovogodišnjeg Grand PRixa proglašena je agencija 404, koja je dobila najviše bodova žirija pri ocjenjivanju projekata, a ovo je za 404 druga godina zaredom da nose titulu pobjednika najbolje agencije.

Od ove godine projektom se dodjeluju nagrade za prvo, drugo i treće mjesto, rang listu preuzmite OVDJE!

Snimka dodjele 14. Grand PRixa dostupna je na YouTube kanalu Hrvatske udruge za odnose s javnošću.