Zagreb, 11. listopada 2023. (GIA) – Jadranski naftovod d.d. sklopio je danas, 11. listopada 2023. godine s društvom SK E&S Co., Ltd., sa sjedištem u Seulu, sklopio Memorandum o razumijevanju za moguću buduću poslovnu suradnju u području obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti s ciljem promoviranja inovativnih rješenja za uspješnu energetsku tranziciju.

S velikim zadovoljstvom pozdravljamo suradnju s jednim od svjetskih lidera održivosti u opskrbi energijom. Kompanija SK E&S prepoznata je kao globalni dobavljač rješenja za čistu energiju te kao takva za nas predstavlja partnera od kojeg se mogu preuzeti iskustva, znanja i tehnologije za predstojeću transformaciju JANAF-a u integriranu energetsku kompaniju. Samo upotrebom naprednih tehnologija temeljenih na znanstvenim inovacijama stvorit ćemo energetska rješenja za širu zajednicu koja će imati pozitivan društveni učinak te osigurati dugoročan opstanak i uspjeh JANAF-a“, poručuju iz Jadranskog naftovoda.

Društvo SK E&S Co., Ltd. utemeljeno je 1999. godine i djeluje kao globalna energetska kompanija usmjerena na izgradnju zelenog portfelja sa sjedištem u Južnoj Koreji. Godišnji prihod kompanije na razini je od oko 8 milijardi eura. Prva je korejska kompanija koja je ušla u sve karike lanca vrijednosti korištenja ukapljenog prirodnog plina (LNG-ja). SK E&S snažno ulaže u fotonaponske solarne elektrane, energiju vjetra, proizvodnju zelenog vodika te globalno širenje svog poslovanja s obnovljivim izvorima energije i smanjenje ugljičnih emisija. SK E&S dio je SK Grupe, osnovane1953. godine, druge po veličini južnokorejske korporacije, strateški usmjerene na napredne materijale, biofarmaceutiku, zeleno i digitalno.

Izvor i foto: Janaf

Objavljeno 11. listopada 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.