Zagreb, 22. studenoga 2022. (GIA) – Svjetskom tržištu suplemenata, čija je vrijednost u 2021. godini procijenjena na 42 milijarde dolara, predstavio se hrvatski brand suplemenata za nogometaše. Tvrtka Football Supplements i istoimeni brand fokusirani su na kreiranje suplemenata temeljenih na znanstvenim istraživanjima, specijaliziranim za specifične potrebe nogometaša. Njihovu kvalitetu prepoznali su hrvatski bivši reprezentativac Ivan Rakitić, koji je postao i prvi brand ambasador te jedan od najboljih španjolskih nogometnih klubova, Atletico de Madrid.

„Nogomet je sport koji na svjetskoj razini broji preko 265 milijuna mjesečno aktivnih igrača, uključujući profesionalne nogometaše, polu profesionalce, amatere. Tek jedan posto navedenih dobiva odgovarajuće suplemente i edukaciju o prehrani te kako ona utječe na njihov performans” ističe Matt Orlić, osnivač tvrtke Football Supplements.

“Nogometaši se suočavaju s jedinstvenim fizičkim i mentalnim izazovima. Ni u jednom drugom sportu ne morate trčati deset kilometara u igri, donositi odluke u djeliću sekunde i mijenjati smjer tri puta češće od prosječnog tenisača. Upravo zbog navedenog, suplementacija mora biti jedinstveno formulirana kako bi pokrila cijeli spektar potreba nogometaša. Želimo stvoriti brand koji će pomoći svim igračima, neovisno o natjecateljskoj razini, kako bi ostvarili svoj maksimalni potencijal na terenu i imali najbolje šanse za ispunjenje svojih snova kao profesionalni nogometaši“ zaključuje Orlić.

Na formulaciji proizvoda rade s profesionalnim nutricionistima i znanstvenicima s nogometnim iskustvom, a trenutno su predstavili četiri proizvoda; pre-workout suplement Kick-Off; energetske gelove Extra time, Isotonic te Recovery suplement za brži oporavak nakon treninga i utakmice.

Kao službeni suplement partner Atletico Madrida, Football Supplements osigurava suplemente za igrače Atletica te će raditi s Atléticovim timom na razvoju specijaliziranih dodataka za njihove igrače. Kroz ovo partnerstvo, Atléticov tim imat će potporu vrhunskih stručnjaka za sport i prehranu pod vodstvom Football Supplements tima.

Football Supplements najavljuje nove proizvode ali i suradnje početkom nove godine, a jedna od njih uključuje klub iz engleske Premier lige.

Izvor i foto: Football Supplements

Objavljeno 22. studenoga 2022. Sva prava pridržana PoslovniFM.