Zagreb, 25. travnja 2023. (GIA) – S ciljem popularizacije leadershipa među širom javnosti, Centar Ignacije pokrenuo je ciklus tribina Vrijeme za razgovor: Vođe među nama. Na tribinama će sudjelovati istaknuti pojedinci koji su se našli ili se nalaze u ulozi vođe, a utjecajni su među poslovnom, društvenom ili crkvenom zajednicom.

S obzirom na to da temu leadershipa i vodstva posljednjih godina proučavaju psiholozi, menadžeri, voditelji organizacija civilnog društva i nevladinih organizacija te akademska zajednica, na tribinama će biti predstavljeni pozitivni primjeri vodstva te kršćanskih vođa, koji svojim djelovanjem i radom u svakodnevnom životu pokazuju sustav vrijednosti služenja, nadahnuća i integriteta.

„Važnost edukacije za ispravno i uspješno vodstvo u posljednje vrijeme bitan je aspekt mnogih organizacija i korporacija, stoga smo se i mi odlučili organizirati aktivnosti koje će široj publici približiti karakteristike dobroga vođe, posebice onoga koji baštini kršćanske vrijednosti. Prilikom odabira govornika na tribini vodili smo se mišlju da pojedinci budu važni za svoju zajednicu, da su tijekom svoje poslovne karijere ostvarili uspješne rezultate ili pridonijeli razvoju društva“, istaknuo je osnivač i predsjednik Centra Ignacije, pater Tvrtko Barun.

Fokus tribina bit će na predstavljanju istaknutih pojedinaca u društvu koji su tijekom svog karijernog puta i života utjecali ili utječu na poslovnu i društvenu zajednicu te na tematiziranju njihova načina vođenja ljudi, timova i zaposlenika.

Na prvoj tribini gostuje poznati rukometni trener i bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, Željko Babić. O svojoj bogatoj sportskoj karijeri, posebice onoj izbornika hrvatske rukometne reprezentacije, ostvarenim uspjesima od kojih ističe brončanu medalju na Europskom rukometnom prvenstvu u Poljskoj 2016., vođenju različitih sportskih timova, ali i neuspjesima, razgovarat će s Tvrtkom Barunom, u petak 28. travnja u 18 sati u dvorani HKD Napredak, Bogovićeva 1. Ulaz je besplatan, a ulaznice se mogu preuzeti putem sustava Entrio, na poveznici: https://www.entrio.hr/event/vrijeme-za-razgovor-vodje-medju-nama-14035. (https://bit.ly/41MMCTb).

Tribine Vrijeme za razgovor održavaju se u sklopu programa Akademija za kršćansko vodstvo čiji je glavni cilj edukacija i promicanje leadership koncepta među katoličkim, odnosno kršćanskim zajednicama.

Medijski podržava PoslovniFM.

Izvor: Centar Ignacije

Objavljeno 25. travnja 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.