Zagreb, 18. rujna 2020. (Drimia / SPTV) – Sportska televizija (SPTV) ostvarila je odlučujući pogodak na globalnom terenu televizija. Njen glavni suigrač u ovoj sportskoj i poslovnoj pobjedi je Olympic Channel, globalna olimpijska platforma u vlasništvu Međunarodnog olimpijskog odbora i partnerstvu Eurosporta i Discovery Communications. To znači da će gledatelji Sportske televizije moći uživati u visoko produciranom programu, nagrađivanom sadržaju, sportskim vijestima i međunarodnim sportskim prijenosima i to već od 18. rujna, 2020. godine.

Ovaj uspjeh posebno je znakovit kada se stavi u kontekst pandemije koronavirusa i nemogućnosti održavanja većine sportskih natjecanja pa tako i OI Tokio 2020. Postizanjem ovog dogovora SPTV vraća nadu ljubiteljima sporta donoseći legendarni Eurosport u Hrvatsku, a emitiranjem programa ‘Gledajte Olympic Channel’, promovira olimpijske vrijednosti i vrhunske sportaše.

Uprava SPTV-a dodatno ističe vrijednost premijernog dolaska programa Olympic Channel u Hrvatsku:

‘Kada bi se izrazili sportskim rječnikom, ovo postignuće moglo bi se opisati kao zlatna medalja na Olimpijskim igrama. Prenoseći nagrađivani olimpijski sadržaj najviše produkcije, napravili smo ključan korak u razvoju SPTV-a, i to u izazovnom razdoblju pandemije koronavirusa. Ovaj uspjeh je tim veći jer naš put nije bio pravocrtan. Više je nalikovao terenskom trčanju s preprekama. Ali stručnost, dobra strategija i vjera u naš uspjeh su se isplatili. Prepoznati smo od strane inovativne globalne platforme koja je do sada emitirala više od 25 000 video sadržaja, 76 originalnih serija i filmova te postigla sveukupno 3,3 milijarde video prikaza.’

Sportska televizija je specijalizirana sportska televizija u stopostotnom vlasništvu Hrvatskog olimpijskog odbora koja je s emitiranjem započela 4. travnja 2011.

Olympic Channel je globalna olimpijska platforma koja pomiče granice uspješnosti. U četiri godine nakon pokretanja, 21. kolovoza 2016., kreirao je više od 25 000 video sadržaja koji predstavljaju sve olimpijske sportske discipline u 206 zemalja, uključujući 76 originalnih serija i filmova te je postigao sveukupno 3,3 milijarde video prikaza.

Eurosport je najveći europski sportski kanal, dostupan u 59 zemalja na 20 različitih jezika i implementiran u više od 116 milijuna kućanstava i u stopostotnom je vlasništvu američkog medijskog diva Discovery Communications. Eurosport ima ekskluzivna europska prava za prijenos Olimpijskih i Zimskih igara od 2018.do 2024. godine te je time postao partner Međunarodnog olimpijskog odbora.