Zagreb, 2. travnja 2022. (GIA) – Rat u Ukrajini i izbjeglička kriza u Europi, naziv je tribine koju organizira Institut za migracije i narodnosti, koja će se održati u ponedjeljak, 4. travnja 2022. u 13 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Uz prof. dr. sc. Anđelka Milardovića iz Instituta za migracije i narodnosti, na tribini će govoriti i prof. dr. sc. Dejan Ajduković s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, doc. dr. sc. Snježana Gregurović iz Instituta za migracije i narodnosti te doc.dr.sc. Teo Giljević s Pravnog fakulteta u Zagrebu. Moderatorica tribine je Sanja Klempić Bogadi.

Rat u Ukrajini i nas se itekako tiče, zato je potrebno početi proizvoditi sve što možemo. Hrana i energija su strateška priča svakog društva i sad smo svjesni da se zbog toga vode ratovi, uključujući i sada, u Ukrajini. Svijet je umrežen i povezan, neka se nitko ne zavarava, istaknuo je najavljujući tribinu prof. Milardović.

U Putinovoj ideji, ne mogu reći sto posto, jedan je tip obnove Sovjetskog Saveza i moći. On ima ideju svjetske moći. Novi naziv „pravoslavni svijet ili rusko pravoslavni svijet“, sve su to slični koncepti. Mi ne znamo kako će završiti rat u Ukrajini ali u svakom slučaju radi se o sukobu zapada i istoka, jednom tipu  sukoba civilizacija gdje se Ukrajina našla kao razdjelnica, zapravo sama Ukrajina je mini Istok i Zapad, kazao je Milardović.

Ulaz na tribinu je besplatan!

Objavljeno 2. travnja 2022. Sva prava pridržana