Zagreb, 19. studenoga 2020. (poduzetnica.hr) – U Varaždinskim Toplicama, poznatom lječilištu još iz vremena starih Rimljana, privodi se kraju jedna od najvećih investicija domaćeg kapitala: izgradnja modernog hotelskog kompleksa  – hotela Bernarda.

Ovo velebno zdanje koje bi trebalo otvoriti svoja vrata prvim gostima iduće godine, investicijski je plod višedesetljetnog poduzetničkog uspješnog angažmana i poslovanja Bernarde Cecelja, koja je nakon više od tri desetljeća rada u proizvodnji, investirala i u obogaćivanje turističke ponude Varaždinskih Toplica, u kojima živi, ali i radi.

Bernarda Cecelja u jeku pandemije Covid-19 i gospodarske krize, upravo kako dolikuje jednoj od najnagrađivanijih poduzetnica, inovatorica i poslovnih žena ovih prostora, nije posustajala niti odustajala, a poslovno hrabro ide dalje izgradnjom dodatnih sadržaja koji uključuje i skori završetak hotela Bernarda kao značajnijeg aduta hrvatskog kontinentalnog turizma u novoj turističkoj sezoni.

Uz puno bitke s birokracijom dobila sam koncesiju za termalnu vodu čime je otvorena mogućnost izgradnje hotela Bernarda. Hotel će imati četiri zvjezdice, uskoro će primati prve goste, a cijeli koncept ovog kontinentalno – turističkog smjera ide uz jednu lijepu ovdašnju domaću priču – kroz restorane, domaće proizvode, ekološku gastro ponudu, wellness sadržaje. Imajući na umu ekološki pristup poslovanju u budućem hotelu Bernarda, a posebice hranu bez kemijskih tretiranja koja se poslužuje u našim restoranima, mislim da imamo odličan zdravstveno – turistički projekt s kojim izlazimo na tržište. Hotel će imati 27 soba, dijelom i uz kvalitetnu fizikalnu terapiju koju omogućuje toplička termalna voda temperature 58 stupnjeva. Hotel će imati vanjski i unutarnji bazen, a uz brojne dodatne kapacitete, pa tako i smještajne zaokružit ćemo brojku od ukupno 60 soba i 130 ležajeva – premijerno je najavila Bernarda Cecelja.

Investicijski zamašnjak za gradnju i finalizaciju hotela dala joj je proizvodnja po kojoj je poduzetnica Bernarda Cecelja poznata diljem svijeta – tvornica Bernarda d.o.o. u Pušćinama za proizvodnju madraca, kreveta i opreme za spavanje, te tvornice Bernarda Nova d.o.o. u Nedeljancu za konfekciju spužve i sličnih materijala nužno potrebnih u proizvodnji kreveta, madraca i jastuka.

Krizi unatoč Bernarda Cecelja nije ugasila niti jedno od 250 radnih mjesta, niti je smanjila plaće svojim radnicima i to u isto vrijeme privodeći kraju velebno zdanje hotela Bernarda s četiri zvjezdice u Varaždinskim Toplicama, kako bi tom kraju, ali i hrvatskom kontinentalnom turizmu donijela oazu zdravstvenog, wellness, gastronomskog i poslovnog turizma.

Budući hotelski kompleks već ima zaokruženu gastro ponudu kroz postojeći restoran i pizzeriju Bernarda koja je nadaleko poznata po prvoj termalnoj pizzi, popularnom jelu spravljenog prema tajnom receptu i sastojcima, ali vrlo ukusnom upravo jer se tajna priprave nalazi u lokalnoj termalnoj vodi.

Nakon otvorenja gostima hotela bit će na raspolaganju domaća ekološki uzgojena hrana iz vlastitih kapaciteta, kao i namirnice lokalnih OPG-ova s kojima je hotel u kooperaciji, uz zaokruženu vinsku, povijesnu, kulturnu, sportsku te lječilišnu ponudu sadržaja za turiste i goste unutar granica Lijepe naše, Europe, a i šire.