Zagreb, 7. veljače 2022. (GIA) – PBZ Invest d.o.o., društvo za upravljanje investicijskim fondovima, sada je  Eurizon Asset Management Croatia, društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje investicijskim fondovima.

Tako je danas Eurizon Asset Management Croatia d.o.o., drugo najveće društvo za upravljanje UCITS investicijskim fondovima u Republici Hrvatskoj s tržišnim udjelom većim od 24 %. Društvo u ovom trenutku upravlja s više od 5,4 milijardi kuna imovine kroz 13 fondova i 173 pojedinačna portfelja, a dobitnik je i brojnih nagrada struke, Udruženja investicijskih fondova pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, posebice, u zadnjih nekoliko godina, za svoje UCITS fondove PBZ Equity, PBZ D-START, PBZ Bond i PBZ Conservative 10.

Što se promijenilo, kako će se dalje poslovati, što će biti osnovni smjerovi budućeg razvoja poslovanja, kroz razgovor s čelnicima Eurizona te Privredne banke Zagreb, doznaje Boris Živković u emisiji PoslovniFM predstavlja. Cjelovitu emisiju možete poslušati u nastavku ili preuzeti za kasnije slušanje.

Promjena imena i dizajna logotipa klijentima nije uzrokovala nikakve dodatne promjene te oni zadržavaju sva prava i obveze koje proizlaze iz postojećih ugovora s PBZ Investom. Klijenti Društva mogu i dalje trgovati udjelima kroz postojeće distribucijske kanale PBZ-a, koja je također član Intesa Sanpaolo Grupe, kao i putem društva Hrportofolio d.o.o., kojem je društvo Eurizon Asset Management Croatia delegiralo poslove distribucije.

Što o svemu kaže Marin Hrešić, predsjednik uprave Eurizon Asset Management Croatia d.o.o..

„Već više od dva desetljeća stvaramo i upravljamo investicijskim rješenjima kojima zadovoljavamo potrebe više od 65.000 naših klijenata u Hrvatskoj. Veseli nas što smo od sada i službeno Eurizon Asset Management Croatia. Obitelji Eurizon pripadamo još od 2013. godine. Kroz Eurizon su nam dostupni veliko znanje, iskustvo poslovanja na svjetskim financijskim tržištima, a koji se temelje na načelima održivosti, povjerenja i inovativnosti”, izjavio je Hrešić.

Eurizon Capital SGR je kontinuiranim rastom kroz inovacije u više od 35 godina poslovanja zauzeo poziciju jednog od europskih lidera u području upravljanja imovinom Posluje kroz deset upravljačkih centara i globalno je prisutan u 24 zemlje putem svojih lokalnih podružnica, prodajnih ureda, vanjske distribucije i suradnji s partnerima. A kako će se sve odraziti i na Hrvatsku pojasnio je Saverio Perissinotto, glavni izvršni direktor Eurizona.

„Za razvoj Eurizon Asset Managementa ne samo u Italiji, već i izvan domaćeg tržišta, ključna je dodana vrijednost koju donose međunarodno iskustvo i međunarodne kompetencije i vještine. Izuzetno nam je bitno što smo prisutni u Hrvatskoj i vrlo smo ponosni na rezultate i stručnost našeg tima u Hrvatskoj. Zaista mislim da će ovaj proces rebrendinga još dodatno poboljšati već postojeću snažnu suradnju s Privrednom bankom Zagreb u godinama koje dolaze. Završnu poruku upućujem našim klijentima koji su nam lojalni, vjerni i vrlo zadovoljni i nadam se da će s nama biti još dugi niz godina“, ocijenio je Perissinotto.

PBZ Invest je od 2013. godine dio Eurizon obitelji koju predvodi Eurizon Capital SGR, društvo koje sa svojim supsidijarima predstavlja Diviziju za upravljanje imovinom Intesa Sanpaolo Grupe, jedne od najstabilnijih i najprofitabilnijih banaka u Europi. O međunarodnoj strategiji Intese Sanpaolo govori nam Marco Elio Rottigni, glavni direktor za međunarodne banke supsidijare Intese Sanpaolo.

„Hrvatska predstavlja kamen temeljac međunarodne strategije Intese Sanpaolo, o čemu svjedoči naša predanost koja traje više od 20 godina, od vremena kad je PBZ postao dio Intesa Sanpaolo Grupe. PBZ je među vodećim pokretačkim snagama hrvatskog bankovnog sustava i ima istaknutu ulogu kako u strategiji digitalnih inovacija, tako i u integraciji IZ platformi u sklopu Sektora za inozemne banke supsidijare Intese Sanpaolo. U tom kontekstu, dugogodišnji odnos s Eurizon Asset Managementom Croatia, ima veliku vrijednost s obzirom na sve inovativnije alate i resurse koje možemo ponuditi klijentima. Vjerujem da će ovo partnerstvo sve više dobivati na vrijednosti kombiniranjem PBZ-ovih distribucijskih kapaciteta i njegovog inovativnog uslužnog modela s međunarodno priznatim brendom Eurizon, potpomognutim snagom i svjetskim ugledom Intese Sanpaolo”, naglašava Rottigni.

Privredna banka Zagreb je članica Intesa Sanpaolo Grupe i najznačajniji distributer investicijskih fondova kojima upravlja Eurizon Asset Management Croatia. Poslušajmo predsjednika Uprave Privredne banke Zagreb Dinka Lucića.

„Privredna banka Zagreb i Eurizon posluju u sklopu iste grupe Intesa Sanpaolo, jedne od najvećih bankarskih grupa u Europi. Putem svoje prodajne meže PBZ ostaje i dalje najznačajniji distributer investicijskih fondova kojima upravlja Eurizon Asset Management Croatia. Za klijente nema promjene. Kao i do sada moći će trgovati udjelima kroz postojeće distribucijske kanale PBZ-a, zadržavajući pritom visoke profesionalne i stručne standarde“, istaknuo je Lucić.

Eurizon je lider na talijanskom tržištu upravljanja imovinom, s 432 milijarde eura vrijednom imovinom pod upravljanjem na 30. 9. 2021., a Hrvatska je među značajnim tržištima na kojima Eurizon posluje i na kojima ostvaruje značajne tržišne udjele.

Sve informacije društva Eurizon Asset Management Croatia dostupne su na novoj web stranici www.eurizoncapital.com/hr.

Sadržaj nastao u suradnji sa Eurizon Asset Management Croatia.

Objavljeno 7. veljače 2022.