Kastav, 3. srpnja 2020. (Ricerca Mercato) – Vrlo veliki optimizam, entuzijazam i želja u ovo izazovno vrijeme vodili su organizatora agenciju RICERCA MERCATO sa svojim timom ka ostvarenju zacrtanog cilja ponovnog organiziranja vrlo edukativnih Wine Vip evenata.  Tri destinacije u kojima je organiziran događaj su Novalja na otoku Pagu, Šibenik i Split.

Ostvaren je cilj a to je da je okupljen vrlo veliki broj ugostitelja, hotelijera i turističkih djelatnika i da kroz ovo druženje i edukacije poslana im je pozitivna energija i data im je potpora u oživljavanju ugostiteljstva i turizma.

„Turneja edukacija i poslovnog povezivanja” započeta je na otoku Pagu u Novalji 29.06.2020. u hotelu OLEA. Drugi dan 30.06.2020. u utorak event je u Šibeniku u hotelu PANORAMA a posljednji na toj turneji je 01.07.2020. event u Splitu u hotelu PARK.

Iznimno kvalitetna predavanja vodili su vrhunski međunarodni i hrvatski predavači, sommelieri, barmeni i MasterChefovi, među njima su: Mira Šemić, Suvad Zlatić SUWI, Dragan Jovanović, Filip Savić, Jure Andrijašević, Zoran Lukić, Filip Sarilar, Darjan Urdih, Luka Dančulović i mnogi drugi.

Neke od tema: Težnja ka izvrsnosti i kako podići razinu kvalitete na viši nivo, zatim – Nezaustavljiv – tvoje radno mjesto -tvoja pozornica, Kuharske i barmenske radionice ….

 Glavni ciljevi Međunarodne konferencije vrhunskih vinskih znalaca – Wine Vip Event je edukacija, podizanje kvalitete usluge i međusobno povezivanje proizvođača i ugostiteljsko-turističkog sektora. Sve ciljeve i pozitivnu energiju organizatora i njegovog tima prepoznali su i dali potporu i Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede RH, a partner događaja je Hrvatska turistička zajednica. Vrlo važno je naglasiti da su hoteli domaćini – OLEA u Novalji, PANORAMA u Šibeniku i Hotel PARK u Splitu bili iznimno susretljivi i pokazali se kao najvažniji partner događaja.

Wine Vip Event otoka Paga – Novalja                    

Otok Pag ujedninjen i u Wine Vip edukacijama

U Novalji u hotelu Olea 29.06.2020. okupili su se mnogobrojni ugostitelji otoka Paga sa željom da se educiraju, druže i izmjenjuju svoja znanja ali i trenutna iskustva sa situacijom u kojoj smo se našli sa COVID-19 ograničenjima…. Vrlo lijepi broj gostiju sa svih dijelova otoka Paga pa i iz ostalih dijelova Like i Zadarske županije okupio se u vrlo ugodnom ambijentu hotela Olea i u vrlo ugodnoj atmosferi se družilo i educiralo.

Vrhunac događaja je bila izvrsna degustacijska večera za sve goste i partnere događaja. Događaj je organiziran u suorganizaciji Grada Novalje i Turističke zajednice grada Novalje, Općine i Turističke zajednice općine Kolan, Općinu Povljana, Grad Pag, Turističku zajednicu Ličko-senjske županije ali i uz vrlo veliku potporu i partnerstvo hotela OLEA koji je prepoznao važnost projekta za otok PAG.

Wine Vip Event Šibenik

Strah na COVID 19 i obaveze u radu uzvanika utjecao na nešto manji odaziv od očekivanog

Dana 30.06.2020. u hotelu Panorama u Šibeniku okupio se vrlo lijep broj ugostitelja ali sa naglaskom da se očekivao i znatno veći broj ugostitelja i turističkih djelatnika. Događaj je pobudio veliki interes prije samog termina ali mnogi gosti su se opravdali svojom zauzetošću, nemaju radnike pa oni rade i ne mogu doći, strahom od zaraze,…. Ali gosti koji su se odazvali i oni gosti koji su bili prisutni otišli su iznimno zadovoljni iz hotela Panorama.

Izlagači – naši partneri imali su priliku sa gostima razgovarati o temama koje ih najviše tište a to je trenutna situacija i kako se oporaviti iz ove situacije. Zaključak je da politika im neće pomoći i vrijeme izbora u ovo predsezonsko ili još bolje reći u vrijeme glavne sezone im nije potrebna. Potrebno im je razumijevanje, rad, turisti …. 

 Događaj je organiziran uz partnerstvo i potporu Šibensko-kninske županije, Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, TZG Šibenika, Hrvatsku obrtničku komoru ŽK Šibenik i Hrvatsku gospodarsku komoru ŽK Šibenik ali naglasak je i uz veliku potporu i partnerstvo hotela Panorama.  

Wine Vip Event Split

Iznimno pozitivna atmosfera na eventu i želja za edukacijama i druženjem

U hotelu PARK u Splitu 01.07.2020. uz iznimno dobar odaziv organiziran je vrlo lijep i iznimno dobro posjećen event a u kojem su sudjelovali mnogobrojni ugostitelji cijele Dalmacije ali najviše iz Splita i srednje Dalmacije ali i sa vrlo velikim brojem gostiju koji su došli sa juga tj. Dubrovačkog područja.

Oduševljenje edukacijama i konceptom eventa nisu skrivali svi ti mnogorbojni gosti. Event je imao poseban koncept a koji je još dodatno bio prilagođen uputama stožera i uz pridržavanja mjera.

Organizator se zahvalio se svim partnerima a posebno je želio pohvaliti suradnju sa hotelom Park koji je pokazao se vrlo korektan ali i Veleučilište ASPIRA koji su se svojim kuharskim kreacijama iznimno kvalitetno prezentirali svim prisutnim gostima.

Događaj je organiziran u partnerstvu sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije, Turističkom zajednicom grada Splita i Gradom Splitom, Hrvatske obrtničke i gospodarske komore ŽK Split ali i uz veliku potporu i partnerstvo hotela PARK Split.

Vrhunac svih događaja je bio nakon mnogobrijnih edukacija degustacijska večera sljubljivanja hrane i vina za sve uzvanike i partnere na prekrasnoj terasi hotela Park. Prilikom dolaska na večeru sve goste eventa na stolicama su ih dočekale poklon vrećice organizatora i njegovog tima sa poklon proizvodima partnera – vino, rakija, sir, pašta, voda sa okusom, pekmezići, zdravi sokovi, ……   

 Ulaz je bio moguć i besplatan samo ugostiteljima i turističkim djelatnicima uzvanicima partnera događaja a uz Veleučilište ASPIRU u event su bile uključene i Ugostiteljske škole s ciljem promocije ugostiteljskih zanimanja.

 Zahvalu vlasnik agencije Ricerca Mercato – Dantes Begić uputio je prema svim partnerima koji su pomogli projekt, izlagačima, govornicima i kuharima, hotelima domaćinima, gostima – uzvanicima koji su se odazvali u ovako lijepom broju ali posebnu – najposebniju zahvalu uputio je svojoj obitelji i svome timu koji su stali uz njega i nesebično se posvetili u ovom izazovnom vremenu ovom projektu Wine Vip Evenata.