Zagreb, 14. srpnja 2021. (Alert) – Ljeto je u punom zanosu, a spas od visokih temperatura najbolje je potražiti u debelom hladu uz dobro ohlađena osvježavajuća pića i lagane ljetne zalogaje. Upravo smo bili na jednom takvom druženju ovoga utorka 13.srpnja u samom srcu Zagreba, u restoranu Lari&Penati. Uz, na pravu temperaturu ohlađena Jeruzalem Ormož i POP ART vina, za dobro uparenu hranu bio je zadužen  Igor Tomljenović iz Lari&penati.

Ljetno druženje

Zakoračili smo u ljeto koje smo tako dugo čekali, a tjedni koji su pred nama bit će u znaku druženja s našom obitelj i prijateljima, dok će večeri biti rezervirane za neumorno plesanje. Najljepše doba godine idealno je za uživanje u životu, a sinonim za taj hedonizam je dobra hrana i vrhunsko vino. Jeruzalem Ormož vina idealna su za ljetna uživanja, a sa svojim nježnim, svježim i voćnim okusima  doprinijet će samo još boljem doživljaju slobode. Na druženju, koje se održalo ovog utorka, imali smo priliku kušati pjenušce Muškatna penina, Art Edition i vina sauvignon & sivi pinot, muškat ottonel, chardonnay i POP ART vina, te smo i sami pronašli svoje favorite i dobitnu kombinaciju za ljeto. Druženju su prisustvovali i brojni influenceri među kojima su bili Pamela Smoljanić, Karla Zelić, Slađana Ostić, Mile Butorac, Marko Medić, Janja Benić i drugi.

Svježa i prozračna –  vina idealna za ljeto

Ormoški enolozi, koji već desetljećima pažljivo nadziru kvalitetu i inovativnost svoje vinske kapljice, netom prije početka ovogodišnjeg dugo očekivanog ljeta predstavili su novo vino koje dopunjuje bogatu ponudu linije bijelih vina Jeruzalem Ormož. Tijekom njegove kreacije postavili su si pitanje što je zapravo ženi potrebno? Za čim žudi? Sorta Muškat Ottonel dala im je odgovor jer spaja prepoznatljivu muškatnu aromu, sladak okus i manji sadržaj alkohola koji osigurava lakoću i svježinu. Rezultat je prekrasno aromatično, lagano i pitko vino slađeg okusa koje će razmaziti sva vaša osjetila.

Muškatna penina oduševljava šarmantnom harmonijom okusa, a svojom lakoćom i svježinom obogaćuje svaku prigodu. Proizvedena je postupkom charmat od sorte muškat Ottonel. Laganiji je, živahan, osvježavajući pjenušac s ostatkom šećera, koji očarava svojom karakterističnom muškatnom aromom.

Pop Art u vinskom svijetu

Vinski podrum Puklavec Family Wines ruši tabue robnom markom vina Jeruzalem Ormož i predstavlja dva nova proizvoda koja predstavljaju vino u potpuno novoj kategoriji zabavnih vina. Najbolje se mogu opisati kao luda, otkačena, posebna, drugačija, šarolika i, ponajprije, zabavna. Kažu da nisu samo stvorili nova vina, već i novi vinski pokret koji se na svjež i drugačiji način obraća mladima. Nova Pop Art vina komuniciraju bojama, vole ekstreme i igraju se elementima animiranih crtića, ikona te retro futurističkih elemenata. Vinski dvojac POP ART uključuje mušku i žensku varijantu koje se međusobno razlikuju okusom, ali i karakterom. U podrumu kažu da je muškarca i ženu teško zadovoljiti istom bocom vina, zato su kreirali različite boce: za njega polusuhi cuvée od sorti sauvignon i chardonnay, a za nju slatki muškat koji je kombinacija njezinih omiljenih sorti – muškat ottonel i žuti muškat.

Vinarija Puklavec Family Wines iz Ormoža prepoznatljiva je po svojim kvalitetnim i luksuznim okusima, stoga su zasluženo među najboljim vinarijama ovih prostora. Jeruzalem Ormož njihov je najprepoznatljiviji brend, a u svom portfelju imaju još brend Seven Numbers koji je ekskluzivna linija njihovih najboljih vina za gastronomiju, izvozni brend za strana tržišta puklavec & friends, njihova makedonska crvena vina Instinct te tradicionalni slovenski brand Ljutomečran. Njihova vina su svježa, voćna i vrlo pristupačna, a predanim radom, trudom i otvorenošću za istraživanjem zacementirali su se u sam vrh gastro scene. Prošli tjedan su tako na Decanter World Wine Awards 2021 osvojili rekordne 24 medalje za svoja vina, od čega 2 zlatne, 6 srebrnih i 16 brončanih.