Zagreb, 20. srpnja 2022. (GIA) – Dubravka Jusić nova je direktorica Identiteta i komuniciranja u Zagrebačkoj banci. S dugogodišnjim iskustvom u svijetu korporativnih komunikacija i marketinga Dubravka Jusić u Zagrebačku banku dolazi s pozicije predsjednice Komunikacijskog odbora Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti (IICA), a prije toga bila je izvršna direktorica marketinga Fortenova grupe, gdje je upravljala timovima i brandovima na svim tržištima na kojima Fortenova grupa posluje.

Dubravka je bila dio užeg tima koji je u Hrvatskoj pokrenuo Vipnet 1998. godine i postavio temelje jednog od najuspješnijih telekoma koji danas posluje pod brandom A1. Tijekom svoje sedamnaestogodišnje karijere u telekomunikacijskom sektoru bila je direktorica korporativnih komunikacija Vipneta u Hrvatskoj, direktorica korporativnih komunikacija Mobilkom Austria Grupe za vrijeme snažne ekspanzije na druga tržišta u Europi, direktorica Internih komunikacija A1 telekoma u Austriji i direktorica Međunarodnih internih komunikacija Telekom Austria Grupe za osam zemalja – Hrvatsku, Austriju, Sloveniju, Lichtenstein, Srbiju, Makedoniju, Bugarsku i Bjelorusiju.

Predsjednik Uprave Zagrebačke banke Ivan Vlaho istaknuo je: „Sretni smo što Dubravka postaje dio našeg tima te će upravljati Marketingom, istraživanjem tržišta, iskustvom klijenata i Komunikacijama. Siguran sam da će svojim bogatim iskustvom pridonijeti daljnjem osnaživanju branda Zagrebačke banke i kreirati kvalitetnu komunikaciju i identitet koji će biti snažna podrška poslovanju naše banke.“

Dubravka Jusić diplomirala je General Management na Harvard Business School, International Marketing na INSEAD Business School, Digital Marketing na Columbia Business School, Public Relations na Chartered Institute of Public Relations u Londonu, Leadership Akademiju Telekom Austria Group Business School u Beču kao i ESG na International Association for Sustainable Economy u Londonu.

U razdoblju od 2007. do 2015. Dubravka Jusić bila je predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću i predsjednica Nadzornog odbora strukovne udruge u dva mandata. Članica je mnogih međunarodnih komunikacijskih udruženja, a sa svojim je timovima osvojila i velik broj domaćih i međunarodnih nagrada.

Izvor i foto: Zagrebačka banka

Objavljeno 20. srpnja 2022. Sva prava pridržana PoslovniFM