Split, 15. ožujka 2021. (OTP banka) – Savjet Hrvatske narodne banke donio je odluku o davanju suglasnosti za imenovanje Ivana Šimičevića na funkciju člana Uprave OTP banke d.d. Slijedom navedene odluke, Ivan Šimičević od danas 15. ožujka 2021.  preuzima funkciju člana Uprave OTP banke d.d. te je nadležan za sektor Operativnih poslova i IT.

Ivan Šimičević, rođen u Zadru 1985. godine, gdje je završio osnovnu i srednju školu, diplomirao je financije i bankarstvo  na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 2010. godine. Karijeru u bankarstvu započeo je 2011. godine upravo u OTP banci u Zadru u Sektoru poslovanja s građanstvom. Obnašajući različite funkcije u Sektoru poslovanja s građanstvom najviše se zadržava na mjestu Direktora prodaje i marketinga gdje između ostalog aktivno doprinosi implementaciji i osmišljavanju digitalnih i modernih rješenja. Od 2019. godine do danas obnaša funkciju Prokuriste banke kada postaje nadležan za sektor Operativnih poslova i IT.

Tijekom karijere sudjelovao je  u brojnim značajnim projektima poput preuzimanja i integracija banaka, te je bio voditelj cjelokupnog projekta integracije bivše Splitske i OTP banke koja je i dalje najveća integracija banaka ikada provedena na području Republike Hrvatske.