Zagreb, 28. studenoga 2022. (GIA) – Predsjednikom Uprave RALU Logistike, vodećeg nezavisnog dobavljača integrirane logističke usluge u Hrvatskoj i regiji, imenovan je Mario Mesaroš, dosadašnji član Uprave i iskusni menadžer s dugogodišnjim iskustvom rada u logistici i transportu.

Na novoj funkciji naslijedio je Matu Zadru, koji je na toj poziciji bio od 2017. godine, a tijekom petogodišnjeg mandata uspješno je proveo ciklus strukturiranja i razvoja poslovanja. U navedenom periodu kompanija je strateški, financijski i operativno višestruko ojačana. Time je uspješno provedena strategija koju je investitor, g. Luka Rajić definirao odlukom o razvoju Ralua iz transportne kompanije u integriranu logističku kompaniju.

Snažan rast kompanije uz investiciju od 100 mil. kn i 100 novih radnih mjesta

Mario Mesaroš kompaniju preuzima u trenutku ekspanzije i daljnjeg razvoja, kako bi se zadovoljile potrebe tržišta za logističkim uslugama. U skladu s time, donesena je odluka o investiciji u nove skladišne kapacitete vrijedna 100 milijuna kuna koja će otvoriti dodatnih 100 radnih mjesta. Novom investicijom otvoreni su radovi na izgradnji skladišta od 6.000 paletnih mjesta u Rugvici. Nakon izgradnje novog skladišta, Raluovi kapaciteti u smrznutom režimu će se udvostručiti, a paralelno će se ulagati u povećanje distributivnih kapaciteta. Uz snažan razvoj skladištenog i distributivnog poslovanja, zadatak novog predsjednika Uprave je nastaviti i sa snažnim razvojem transportne divizije.

Uz snažno transportno poslovanje, RALU Logistika je danas najveća hrvatska neovisna logistička kompanija (3PL) u kontroliranom temperaturnom režimu, koja uz ostale, primarno opslužuje maloprodajne lance i proizvodne kompanije. RALU, kao jedna od najvećih logistička kompanija u regiji, trenutno broji flotu od preko 300 kamiona te zapošljava više od 600 zaposlenika u Hrvatskoj i Srbiji. U sljedećih pet godina planira se značajno povećanje broja zaposlenih.

Dugogodišnje iskustvo na menadžerskim pozicijama

Mario Mesaroš posljednjih 25 godina dio je tima LURA Grupe, čija je RALU Logistika članica. Karijeru je započeo u  Dukatu na poslovima u prodaji gdje je od pozicije referenta napredovao do direktora međunarodnih tržišta. Od toga je 15 godina proveo u Raluu, gdje je radio na brojnim poslovima: od direktora prodaje, direktora nabave, direktora transporta, te člana Uprave. U prošlom mandatu, na mjestu člana Uprave ostvario je najbolje rezultate u povijesti kompanije.

S ciljem uspješnog ostvarenja ciljeva iz novog ciklusa, Mario Mesaroš radi na osnaživanju svog tima. Početkom studenog, na mjesto direktora logističkog poslovanja dolazi Renato Radačić. Radačić je 30 godina svoje karijere posvetio logistici, a svoje bogato iskustvo stjecao je u Dukatu, Raluu, Unileveru, Coca-Coli, te kao konzultant u Blue Rocku. Uz nastavak snažnog rasta poslovanja, bit će usredotočen na unaprjeđenje procesa i osiguranje kvalitete usluge. 

Izvor i foto: 404/RALU

Objavljeno 28. studenoga 2022.