Zagreb, 24. lipnja 2021. (MPR) – Vertiv (NYSE: VRT), globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i rješenja za kontinuitet poslovanja, imenovao je Igora Grdića novim Country Managerom za srednjoistočnu Europu (CEE), uključujući Poljsku te države Baltika. Svrha udruživanja ovih područja pod njegovim vodstvom je osigurati dosljednost u načinu na koji Vertiv podržava svoje kupce, pozicionira organizaciju i postiže rast, osiguravajući sinergiju i usklađenost između lokalnih prodajnih timova.

Igor Grdić ima više od 12 godina iskustva u upravljanju prodajnim timovima u velikim organizacijama. Prije nego što se zaposlio u tvrtki Vertiv u 2015., godini, radio je za Siemens, a zatim za Nokiju, pokrivajući uloge s većom razinom odgovornosti – od vodećeg product menadžera do regionalnog direktora prodaje. U tvrtki Vertiv je u posljednjih šest godina odgovoran za razvoj poslovanja na području srednjoistočne Europe, gdje je uspješno osigurao stabilan rast kompanije.

„Srednjoistočna Europa, uključujući Poljsku i regiju Baltika, strateški je fokus naše tvrtke. Vidimo povećane poslovne mogućnosti, kako u globalnim angažmanima, tako i u regionalnim partnerstvima, a snažno vodstvo i podrška rezultirat će velikim razvojem ljudskih potencijala i poboljšanim iskustvom kupaca. Igor je već pokazao svoju sposobnost postizanja ova dva vrlo važna poslovna cilja, tako da je prirodno proširiti njegove odgovornosti kako bismo osigurali razvoj na području Poljske i Baltika“, izjavio je Karsten Winther, voditelj prodaje u EMEA regiji, Vertiv.

„CEE regija postaje sve zanimljivija za investitore koji ulažu u podatkovne centre. Promatramo dinamičan razvoj Poljske kao jedno od novih tržišta, s novim investicijama globalnih igrača u cloud tehnologije. Cilj je postići značajan rast u ovoj regiji, kreirati učinkovitije poslovne procese i automatizirati ih, a također i proširiti naš tim, distribucijski kanal te podršku projektnih partnera“, rekao je Igor Grdić.

Kao dio razvoja organizacije u Poljskoj, Vertiv je proširio svoj prodajni ured preselivši sjedište u Varšavi u kompleks pod nazivom „The Park“, gdje je otvorio nova radna mjesta za potporu lokalnom poslovnom rastu.