Zagreb, 23. rujna 2022. (GIA) – Stotinjak mladih entuzijasta, zaposlenika, partnera i prijatelja tvrtke Spyrosoft Hrvatska, okupilo se povodom prvog događanja ”After Summer Learn & Chat” na zagrebačkoj Zavrtnici u prostorima Wespa Spaces.

Ova u Hrvatskoj tek dvije godine prisutna tvrtka za dizajn i razvoj softverskih rješenja nastala 2016. u Poljskoj, uvrštena je među 1000 najbrže rastućih tvrtki u Europi, a 2021. godine je i ponijela titulu najbrže rastuće tehnološke tvrtke (Financial Times). Taj trend rasta prate i uredi Spyrosofta u Zagrebu i Osijeku gdje je u zadnjih 18 mjeseci počelo raditi 40 novih zaposlenika, uglavnom visokomotiviranih inženjera, stručnjaka koji djeluju u automobilskoj, geospacijalnoj, medicinskoj, financijskoj te industriji 4.0.

”Dobar tim i odnosi u njemu su duša našeg svakodnevnog rada. Redovito organiziramo događanja poput ovog u Zagrebu, susrete zaposlenika, motivacijska druženja i zabave kako bi se naši kolege što bolje upoznali i zbližili, a posebno podržavamo sudjelovanje naših Spyrosoftera na sportskim natjecanjima. Ovdje svi radimo s entuzijazmom, strašću, pristupajući individualno svakom pojedincu, korisniku i zaposleniku podjednako.”– pojasnio je Witold Leder, CEO Spyrosoft Solutions

Marija Jurina, Employer Branding Specialist u Spyrosoftu, dodala je kako svaki zaposlenik raspolaže svojim budžetom za edukaciju prema vlastitim interesima i željama.

Upravo konstantna mogućnost usavršavanja postojećih i istjecanje novih znanja i vještina u radnom okruženju koje nudi Spyrosoft temelj je novih zapošljavanja. Takvo radna okolina i motivirajući uvjeti rada ispunjavaju planove koje Spyrosft ima za rast broja zaposlenika u uredima u Zagrebu i Osijeku. Do kraja godine Syrosoft tim u Hrvatskoj očekivano bi trebalo činiti stotinjak tehnoloških entuzijasta.

Posjetitelji su uz iznimno zanimljiva predavanja imali jedinstvenu priliku upoznati stručni Spyrosoftov tim. Andrzej Aksenczuk, CTO Spyrosoft Solutions izložio je tehnološke specifičnosti rada i riješenja zahvaljući kojima je Spyrosoft toliko konkurentan na tržištu, a ujedno zanimljiv developerima.

Igor Koržinek, direktor Spyrosofta u Hrvatskoj, pojasnio je kako vidi prilike daljeg razvoja tvrtke u Hrvatskoj osobito po pitanju rasta broja zaposlenika i okolnosti tržišta rada: ” Što se tiče lokacije rada i zapošljavanja, to nije u domeni poslodavca već u moći država i lokalnih zajednica, učiniti neko mjesto kvalitetnom životnom sredinom, no i mi poslodavci djelomično smo odgovorni za famozni deficit radne snage, osobito u tehnološki naprednim djelatnostima. Moramo i možemo još puno više raditi na boljoj kvaliteti projekata, boljoj ponudi radnih uvjeta, novijim tehnologijama rada.

Developeri su poput umjetnika, za njih je najvažnije moći stvarati tehnikom koja ih nadahnjuje”.

Izvor: Ex-Alto/Spyrosoft https://spyro-soft.com/croatia

Objavljeno 24. rujna 2022.