Zagreb, 3. svibnja 2023. (GIA) –  Tijekom dugogodišnjeg rada s različitim ljudima diljem svijeta naučio sam da je važno da ljude vodite sa srcem jer kada radite iz ljubavi, tada postajete još bolji vođa. Poneki neće razumjeti što im govorite, na što ih upućujete, ali svi će razumjeti emociju, poručio je na tribini Vrijeme za razgovor: Vođe među nama, poznati rukometni trener i bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, Željko Babić.

Na prvoj u ciklusu tribina koje se održavaju u sklopu programa za razvoj leadershipa i edukaciju o vodstvu, Akademija za kršćanski razvoj, trener Babić govorio je o svom životnom putu, sportskoj karijeri, ostvarenim uspjesima, ali i neuspjesima te izazovima s kojima se i danas susreće.

„Ono što me motivira u vodstvu je da od svojih igrača učinim još bolje sportaše, i ako je moguće da na tom putu izgradnje svi postanemo bolji ljudi. Vođenje tima, bez obzira je li to u korporaciji ili na terenu, izrazito je teško ako imate veliki ego, ako ne želite čuti druge i ako niste ponizni. Posebice u sportu, zajednica vam uvijek mora biti važnija od samoostvarenja, inače tim neće napredovati, dodao je Babić, kojega javnost i danas pameti po maestralnoj pobjedi nad Poljskom s 14 razlike i osvojenoj brončanoj medalji na Europskom prvenstvu u rukometu 2016. godine.

Fokus tribina Vrijeme za razgovor: Vođe među nama je na predstavljanju istaknutih pojedinaca u društvu koji su tijekom svog karijernog puta i života utjecali ili utječu na poslovnu, društvenu i crkvenu zajednicu te na tematiziranju njihova načina vođenja ljudi, timova i zaposlenika.

„U društvu, korporacijama, raznim institucijama pa tako i Crkvi potrebno je ispravno, etično, moralno i uspješno vodstvo, stoga je naš Centar pokrenuo Akademiju unutar koje ćemo široj publici približiti karakteristike dobroga vođe, posebice onoga koji baštini kršćanske vrijednosti. Na budućim tribinama javnosti ćemo predstaviti pozitivne primjere kršćanskih vođa iz različitih sektora i organizacija te će biti zanimljivo čuti njihove životne priče koje mogu nadahnuti druge i iz kojih svi zajedno možemo naučiti više o uspješnom vodstvu.“, poručio je osnivač i voditelj Centra Ignacije, pater Tvrtko Barun.  

Tribine Vrijeme za razgovor održavaju se u sklopu programa Akademija za kršćansko vodstvo čiji je glavni cilj edukacija i promicanje vodstva među kršćanskim zajednicama te formacija mladih vođa kako bi bili spremni za izazove reformi i obnove svijeta i Crkve.

Izvor i foto: Centar Ignacije

Objavljeno 3. svibnja 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.