Zagreb, 17. studenoga 2020. (Apriori) – Ovogodišnje 6. izdanje FOCUS konferencije o inovacijama i komunikacijama u javnoj upravi i javnim tvrtkama održat će se 25. i 26. ovog mjeseca online.

Na konferenciji će, među ostalima, govoriti direktorica odjela strateških komunikacija u Europskoj komisiji Tina Zournatzi; direktor službe za javne komunikacije i informacije Vlade Nizozemske Erik den Hoedt, glavni tajnik Skupštine europskih regija Christian Spahr, glavni tajnik Venice Club-a Vincenzo Le Voci, kao i ministar za javnu upravu Republike Slovenije Boštjan Koritnik te predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk i Krešo Glavač, v.d. voditelja Službe za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Programski sadržaj konferencije nudi sudionicima 17 predavanja i dva panela pod nazivom: „Pogled medija na komunikacijske poruke javne uprave“ te panel „Obilježja i izazovi komunikacije u političkim i javnim institucijama“. Posebno treba istaknuti da je ovogodišnje sudjelovanje na konferenciji bez plaćanja kotizacija te da se svi zainteresirani mogu prijaviti putem službenih web stranica www.focus-conference.eu od 18. studenoga u 12 sati.

Organizatori konferencije su Apriori Institut za integrirano inkluzivne komunikacije jugoistočne Europe i Konrad-Adenauer Zaklada.